≫ 

Marko Nikolić olakšao Zvezdi put ka Ligi šampiona: Videoton izbacio nosioca za žreb u plej-ofu! (VIDEO)

Šampion Mađarske izbacio je u 2. kolu kvalifikacija Ludogorec pobedom od 1:0, što je bilo dovoljno nakon 0:0 u Bugarskoj

  • 14

Marko Nikolić radi sjajan posao sa Videotonom; Foto: Marko Todorović

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Suduvu u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa 2:0 i tako obezbedili plasman u 3. kolo kvalifikacija, gde ih čeka duel sa Spartakom iz Trnave.

Zvezda je tako na korak od obezbeđivanja grupne faze u Evropi drugi put uzastopno, pošto bi joj eliminisanje šampiona Slovačke donelo zagarantovane grupe Lige Evrope i pokušaj da u plej-ofu obezbedi ulazak u Ligu šampiona.

Zvezda neće biti povlašćena na žrebu, koji će biti održan u Nionu 6. avgusta, pa za protivnike može da dobije jednog od četiri rivala koji su najbolji po UEFA koeficijentu od šampiona koji učestvuju u kvalifikacijama.

U projektovanom žrebu, po UEFA koeficijentu to je trebalo da budu PSV, Salcburg, Seltik i Ludogorec, koji su pred početak kvalifikacija imali najbolji rang na UEFA listi.

Ipak, sigurno je da Ludogoreca tu neće biti, pošto su Bugari izgubili u revanšu od Videotona iz Mađarske, koji sa klupe predvodi bivši trener Partizana Marko Nikolić.

Prvi meč u Bugarskoj završen je rezultatom 0:0, a u revanšu je Videoton slavio sa 1:0 golom bosanskog fudbalera Anela Hadžića, koji se odlično snašao u kaznenom prostoru na petercu.

Od 40. minuta je Ludogorec igrao sa igračem manje, pošto je Vura dobio drugi žuti karton.

Za Videoton je od starta igrao Marko Šćepović, dok ga je u 75. minutu zamenio brat Stefan, dok je Danko Lazović meč presedeo na klupi.

Ispadanjem Ludogoreca, u povlašćene ekipe pred žreb upada Astana, što je sasvim sigurno poželjniji rival na žrebu, koji bi Zvezdi omogućio lakši put ka Ligi šampiona.

Rezultati 2. kola kvalifikacija:

HJL - BATE 1:2 (0:0)

Mitjiland - Astana 0:0 (1:2)

Karabag - Kukeši 3:0 (0:0)

Malme - Kluž 1:1 (1:0)

Suduva - Crvena zvezda 0:2 (0:3)

Bazel - PAOK 0:3 (1:2)

Videoton - Ludogorec 1:0 (0:0)

Šturm - Ajaks 1:3 (0:2)

Rozenborg - Seltik 0:0 (1:3)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Идемо Делије

    1. avgust 2018 | 22:25

    Зашто олакшао? Звезда сада гази све пред собом, није као пре 2-3 године

  • Bravo Nikolicu

    1. avgust 2018 | 22:29

    e to je trener a ne Djukic

  • Red star

    1. avgust 2018 | 22:52

    RADONNNJAAAAAAAAA KRALJUUUUU !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA