≫ 

Za istoriju fudbala i atletike: Bolt dao prva dva gola u karijeri, prvi je prava majstorija u maniru najboljih golgetera (VIDEO)

Jamajčanin odigrao najbolji meč na probi u australijskom klubu u predsezoni

  • 1

Jusein Bolt je sa dva gola za Sentral Koast Marinerse doprineo pobedi svog tima od 4:0 protiv Mekartur Saut Vest Junajteda u još jednoj proveri pred start sezone u najjačoj ligi najjužnijeg kontinenta.

>>> Jusein Bolt je najbrži čovek u svemiru, a to je i dokazao neverovatnom trkom! (VIDEO)

Slavni Jamačani, koji se već neko vreme nalazi na probi u australijskom klubu, prvi put se našao među sterterima i nagovestio, doduše protiv niželigaša, da bi mogao da bude od koristi ekipi u takmičarskoj sezoni.

Trenutak koji svakako sa sobom nosi istorijsku konotaciju, desio se početkom drugog poluvremena kada je Bolt postigao svoj "prvenac" na zelenom pravougaoniku.

Mnogi ponajbolji napadači današnjice se ne bi snašli kao Bolt u situaciji koja je prethodila pogotku: u trku se dugonogi Jamajčanin remplovanjem oslobodio čuvara, a onda levom nogom poslao hirurški precizno loptu u bliži donji ugao protivnika.

- Srećan sam samo zbog činjenice da sam dobio šansu da budem na terenu od starta, i dam sve od sebe, što je najvažnije - rekao je Bolt posle meča u kojem je, za razliku od prethodnih duela kada je igrao po krilu, sada prebačen u centralni deo navale.

Efektan trenutak začinio je karakterističnom pozom slavlja na koje je navikao navijače psole svake pobede na 100 i 200 metara.

Pogledajte efektnu akciju i prvi gol u fudbalskoj karijeri najbržeg čoveka svih vremena.

Pogledajte i drugi gol atletske legende, koji je stigao kao plod greške golmana i defanzivca Mekartura. Bolt je ispratio situaciju i rutinirano završio posao, postavio konačan rezultat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA