Srbija je 8 godina čekala igrača koji će upisati het-trik u ligama petice: Impresivne brojke i rekordi Luke Jovića (VIDEO)

Poslednji put je to učinio Miloš Krasić 2010. u dresu Juventusa

  • 13

Ovaj 19. oktobar 2018. godine ostaće zauvek zapamćen u istoriji Ajntrahta iz Frankfurta i Bundes lige, a sve zahvaljujući srpskom napadaču Luki Joviću!

Jović je u trijumfu protiv Fortune iz Dizeldorfa od 7:1 postigao čak pet golova i na taj način kreirao neku drugu istoriju.

Naime, Jović je sa 20 godina i 300 dana postao najmlađi fudbaler koji je dao pet golova u Bundes ligi. Takođe, samo su Atli Edvalson 1983. i Robert Levandovski 2015. godine uspeli da daju pet golova u domaćem šampionatu.

Dominacija Jovića protiv Fortune Foto: Guliver/Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Jović je postao i prvi Srbin koji je postigao het-trik u Bundes ligi, kao i prvi posle osam godina koji je dao tri gola na jednom meču u ligama petice (Italija, Španija, Nemačka, Francuska i Engleska).

Poslednji put je to za nogom pošlo Milošu Krasiću 2010. godine u pobedi Juventusa nad Kaljarijem rezultatom 4:2.

Za kraj, vredi pomenuti da nijedan igrač Ajntrahta u istoriji nije dao pet golova na jednom meču. Impresivno od strane Jovića, nema šta...

Pogledajte i golove:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    19. oktobar 2018 | 23:47

    Gledas li Krstajicu

  • shamo

    19. oktobar 2018 | 23:49

    Samo sto ista ta Srbija ne poziva tog igraca u reprezentaciju!

  • curcija

    20. oktobar 2018 | 07:09

    koji bre jovic,tu su aduti iz SUPER lige Srbije,od njegoih transfera i onako nemog da uzmu pare jer se decko sam izborio da vredi.Zato cemo u reprezentaciju zvati one sto primaju 6 u parizu i one sto laganice gube od besiktasa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA