Fudbalski savez BiH osudio Vranješa zbog tetovaže četničkog vojvode: Ognjen veliča fašizam! (FOTO)

Burna reakcija posle tetovaže

  • 26

Fudbalski savez BiH osudio je Ognjena Vranješa, reprezentativca koji je na ruci istetovirao lik četničkog vojvode Momčila Đujića.

Još davno, Vranješ je tetovirao granice Republike Srpske, pa je tu tetovažu prepravljao, da bi zatim odlučio da istetovira i lik Đujića!

Dan kasnije, oglasio se i FSBiH, čije saopštenje prenosimo u celosti.

Pritnskrin: Instagram/Youtube

- Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrednosti za koje se zalaže NS/FS BIH i ne predstavljaju osobine istinskog sportiste koji treba da bude uzor mlađim generacijama.

Vranješova borbenost i odnos na terenu do sada su bili neupitni, međutim, njegovo ponašanje izvan terena nije prihvatljivo i ne odražava stavove, politiku i ciljeve Saveza i reprezentacije koja na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svetu.

NS/FS BiH nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji već i celoj zemlji. Prioritet svakog istinskog sportiste treba da bude borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje pa tako i NS/FS BiH očekuju da svi reprezentativci budu nosioci novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boris

    29. novembar 2018 | 15:36

    Da je istetorivao Bin Ladena ne bi bilo nikakvih problema.

  • Аца

    29. novembar 2018 | 18:07

    Војвода Момчило Ђујић није био код Адолфа Хитлера у посети, никада се нису видели. Зато је муфтија био код Хитлера, зато је муфтија постројавао SS Ханџар дивизију састављену од муслимана из Југославије да се бори против напретка и да уништава друге бере, народе и расе. Није војвода Ђујић био фашиста, него су муслимани били Хитлерове слугењаре.

  • Jeajo

    29. novembar 2018 | 16:37

    Hahahahah ustase,hrvatsko cvijece i handzar divizija kazu da je Djujic fasista,hahahaha...sad ce momka i za genocid da optuze,njega ili Djujica :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA