≫ 

PSŽ konferenciju počeo saučešćem, da bi Tuhel u nastavku objasnio zašto je protiv Zvezde izveo baš tu startnu postavu!

Nemački stručnjak priznao i da se bojao da Zvezda prva ne povede

  • 0

Nekih 45 minuta posle utakmice sa Crvenom zvezdom, trener Pari Sen Žermena Tomas Tuhel pojavio se pred novinarima u medija centru stadiona Rajko Mitić.

I pre nego što je Nemac započeo svoje izlaganje, portparol francuskog šampiona izjavio je saučešće porodicama žrtava napada koji se dogodio u Strazburu. 

- Sad smo čuli užasne vesti, želimo da izjavimo saučešće porodicama žrtava - rekao je PR Svetaca, a potom je Tuhel nastavio:

- Ova grupa koju smo prošli je bila jako tepka i zato sam posebno ponosan na svoj tim. Pokazali smo pobedničku volju i želimo da zadrimo taj nivo i u nastavku. Možda čak i više. Što se tiče meča sa Zvezdom, onih 15 minuta drugog dela su bili komplikovani, ali smo ostalh 75 minuta pokazali kvalitet. Igrali smo jako i kao ekipa, kontrolisali smo situaciju, popunjavali smo rupe i sprečavali kontranapade. U prvom poluvremenu smo morali da damo tri ili četiri gola. 2:0 je komplikovan rezultat kada sa Zvezdom igrate na Marakani. To se pokazalo kada smo primili gol u nastavku, ali posle tog gola smo iskazali snagu i zrelost, jer su momci pokazali da imamo mentalitet i kvalitet za Ligu šampiona.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Za mene je bilo bitno da damo brzo gol. Kada igrate na Marakani jako je bitno da damo prvi gol ,jer je zbog navijača teško igratoi protiv Zvezde kada ona prva postigne pogodak. Jako teško je za odbranu  postalao kada je Zvezda igrala kratkim pasovima na sredini terena, ali sam jako ponosan što je ekipa uspela da trijumfuje na kraju.

Nemac je otkrio i zašto je po prvi put izveo istu postavu drugi meč zaredom. Podsetimo, ovih 11 protiv Zvezde su igrali i protiv Liverpula.

Znam da vi novinari volite da zapitkujete koja postava je ona prava i d ali sam pronašao prvih 11, ali to nije tako od mene. Zašto sam sada konačno ponovio startnu postavu? Jednostavno sam ispoštovao momke koji su igrali sjajno protiv Liverpula i verujem da su zaslužili da igraju zajedno i protiv Zvezde. I drago mi je što su i drugi meč zaredom pokazali svoj kvalitet - jasan je bio Tuhel.

Podsetimo, PSŽ je slavio u Beogradu rezultatom 4:1 i sa prvog mesta grupe C je otišao u osminu finala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA