≫ 

Živeo je u domu za napuštenu decu, nije imao za hleb, ni TV u kući: Teška životna priča Duška Tošića treba da bude inspiracija svima (VIDEO)

Bez problema bi o ovome mogao da se snimi film

  • 19

Duško Tošić je imao neverovatnu životnu priču o kojoj bi mogao da se napravi film. Odrastao je u siromaštvu, kao mlad momak je živeo u domu za siromašnu decu. Tu ga je poslao otac Milorad, koji je preminuo u septembru ove godine.

On je tada odlučio da je za njegovog sina bolje da živi u domu, umesto u siromaštvu porodičnog doma u Orlovatu, selu nadomak Zrenjanina.

Duško nikada nije krio da je živeo u "Domu za učenike srednjih škola Angelina Kojić Gina". Tošić je tu proveo tri godine, a upravo tu je određena i njegova dalja životna sudbina.

Stara porodična kuća Duška Tošića u Orlovatu; Foto: Telegraf

Nova kuća Duška Tošića u Orlovatu; Foto: Telegraf

Upravo kao "štićenik" doma, Duško Tošić počeo da trenira fudbal, i danas je od siromašnog momka, koga su hranili dobri ljudi iz restorana u Zrenjaninu, postao fudbalska zvezda koja zarađuje milione.

Po ceo dan je igrao fudbal na školskom terenu, želeo je po svaku cenu da trenira ovaj sport, i nije mu smetalo što živi odvojeno od roditelja, sa napuštenom decom u nemaštini.

Pogledajte i kako izgleda Dom u kojem je živeo Tošić:

Tošićeva supruga Jelena Karleuša u emisiji Amidži šou, pričala je osim o tome da joj je Tošić zabranio da priča o Mladenu Krstajiću i da izgovara njegovo ime, o tome kako je kao mlad i siromašan momak dobijao hranu od majke Kristine Kije Kockar, pobednice rijalitija Zadruga, sa kojom je Karleuša bila u žestokom sukobu na društvenim mrežama.

Kada je saznala za tu priču, Karleuša je prestala da proziva Kiju Kockar istog momenta, a i majka rijaliti zvezde je potvrdila da je hranila Tošića, kada nije imao ni za hleb.

Tošićev otac je u jednom intervjuu otkrio je da je poslao sina u internat kako bi imao redovne obroke.

Moj Duško je bio nekoliko godina u internatu da bi se školovao i igrao fudbal, tamo je imao redovne obroke, što je za dete u razvoju veoma važno. Sad je veoma uspešan i mnogo smo ponosni na njega. Ostvario je svoj san. Živi u velikom gradu - rekao je svojevremeno Milorad Tošić za Kurir.

Tošićeva porodica je živela u nemaštini, nisu imali ni televizor, pa je Duško često molio komšiju da kod njega gleda utakmice. Fudbal mu je bio u glavi 24 sata. Dešavalo se i da zaspi s loptom kod komšije gledajući fudbal. Živeo je fudbal, i on mu je kasnije vratio za sva odricanja.

Nekada je mogao samo da sanja ovakve automobile; Duško Tošić sa suprugom Jelenom; Foto: Telegraf

Za Srbiju je uvek davao i više od 100%, čak je i zbog odlaska na Olimpijske igre 2008. godine, iako mu tadašnji klub Verder nije dozvolio, šikaniran u klubu. Bukvalno je išao glavom gde mnogi ne bi nogom.

U svakom klubu gde je igrao, ostavljao je srce na terenu i postao je miljenik navijača. Tako je bilo u Zvezdi, tako je bilo i u Bešiktašu, odakle je otišao u Kinu, gde je potpisao višemilionski ugovor sa Gvangžu R&F, koji sa klupe predvodi Dragan Stojković Piksi.

Trenutno ga selektor Mladen Krstajić ne poziva u reprezentaciju, što je bio i povod da njegova supruga ospe paljbu po strategu Orlova, ali nema sumnje da je Tošić spreman da ponovo "gine" za Srbiju i da nije zatvorio vrata reprezentaciji, iako se i u prošlosti dešavalo da doživljava nepravdu i da ne bude pozivan u reprezentaciju.

 

VIDEO: Tošić kupio Karleuši kuću od dva i po miliona evra, evo gde se nalazi

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    26. decembar 2018 | 17:24

    Dusko nije ziveo u domu za nezbrinutu decu vec u Domu srenjoskolskog centra AK, jer i danas mnoga deca stanuju u takvim domovima da nebi putovali i da bi im omogucili sto lakse i bolje uslove a ima vrlo bogatih roditelja i visokih int.i vrlo su zadovoljni sa uslovovima u njima... Dusko je imao puno i skolskih i puno obaveza oko treninga BRAVO DUSKO, roditelji su mu bili vrlo brizni i tako su mu pomogli da se ne muci i da ne putuje tamo vamo 4 x dnevno Zelim mu svu srecu ovog sveta...

  • Upss

    26. decembar 2018 | 16:52

    Odličan je čovek i fudbaler. 10+++

  • Biljana

    26. decembar 2018 | 17:31

    Oni daju i pomažu ali se nehvale time i neobjavljuju na sva zvona i te kako su humani

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA