Najstariji fudbalski klub u Nišu više ne postoji: Dug od 30.000 evra ugasio Sinđelić!

Klub je uspeo da se održi sto godina, pre definitivnog gašenja

  • 7

Najstariji fudbalski klub u Nišu, OFK Sinđelić ugašen je, samo tri meseca posle 100. rođendana, nakon što je zbog finansijskih problema na vanrednoj sednici Skupštine doneta odluka o istupanje iz Srpske lige - Istok.

Kako su prenele Južne vesti, zbog duga i blokade računa zbog više od 30.000 evra, uprava kluba odlučila je da seniorski tim istupi iz Srpske lige istok, samim tim i da se ugasi.

- Tragedija i stvarno žalostan dan na stadionu Sinđelića. Mi više ne funkcionišemo, nema nastavka takmičenja. Dalje nema, jer smo došli do samog kraja. FK Sinđelić koji je proslavio 100 godina više neće postojati i neće se takmičati. Osnivačka Skupština na proleć će da formira novi klub i krene od nule - kazao je za jedan od članova Skupštine Zoran Anđelković.

U sklopu kluba nastaviće da radi samo omladinska škola.Kako je odlučila Skupiština kluba, preko omladinske škole biće podneta krivična prijava zbog sklapanja štetnog ugovora za klub protiv bivšeg predsednika Dragana Đorđevića, zbog ugovora koji je potpisao sa nekadašnjim fudbalerom Aleksandrom Komadinom.

- Upravo zbog duga od više od 30.000 evra, nastalog zbog izgubljenog sudskog spora sa fudbalerom, Skupština je sa 12 glasova 'za' i dva 'uzdržana' odlučila da se klub ugasi - navodi se.

Svi fudbaleri Sinđelića nakon istupanja iz lige slobodni su u pronalaženju nove sredine.

OFK Sinđelićlć u dva navrata je igrao Prvu ligu Srbije (drugi rang takmičenja) i dva puta stizao do četvrtfinala kupa. Prvi deo sezone 2018/19. završio je u sredini tabele Srpske lige - Istok.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svedja

    13. januar 2019 | 17:03

    Tu sam poniko,i igrao fudbal od svoje 8 godine,odatle sam i otiso u inostranstvo...Komadina sram te bilo...

  • Vae

    13. januar 2019 | 16:58

    Po ovoliko je Zvezda duzna za struju pa opet nije bila ugasena

  • Kide

    13. januar 2019 | 17:43

    Ovo je slika stadiona Sinđelić iz Beograda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA