≫ 

Pjontek dominira Čizmom, ali Roma ima senzacionalnog Zaniola (VIDEO)

Remi u derbiju Serije A na "Olimpiku"

  • 0

Fudbaleri Rome i Milana odigrali su nerešeno 1:1 u Rimu, u okviru 22. kola Serije A.

Novi gol u sresu "roso-nera", treći od dolaska iz Đenove, a prvi prvenstveni, postigao je Poljak Kšištof Pjontek, za vođstvo na "Olimpiku" u prvom poluvremenu.

Između prevare od igrača i vrsnog fudbalera ponekad ume da bude tanka razlika, naročito u "ligama petice". Kšištof Pjontek se ove sezone sve više profiliše kao ovaj drugi jer i posle odlaska iz Đenove ne prestaje sa golovima.

Najnovija "žrtva" je prošlogodišnji polufinalista Lige šampiona, ekipa Rome kojoj je Pjontek zatresao mrežu u  26. minutu utakmice. Odlično se namestio i čekao na desetak metara dok je Paketa poslao loptu po zemlji, a Poljak pogodio.

Ovo mu je već treći pogodak u dresu Milana posle dva koja je dao Napoliju u Kupu i to su jedina tri gola koja je njegov tim postigao od 23. januara kada je Pjontek došao.

Stigao je za 35 miliona evra, pa ga već mnogi fudbalski analitičari smatraju "krađom" s obzirom na to kakve su cene kvalitetnih igrača na današnjem tržištu. Do sada je "sakupio"  22 gola i jednu asistenciju.

Rimljani, još ranjeni od Kup debakla u Firenci (7:1), zaigrali su daleko bolje u nastavku, stigli do egala preko senzacionalnog tinejdžera Zaniola, a imali i pogođenu stativu u 81. minutu Preko Pelegirinija, kome je sjajno centrirao Kolarov.

Nema ničeg spornog što su Zaniola mnogi već prekrstili u "novog Totija", Romin fudbaler je sa golom protiv Milana postao drugi najmlađi igrač sa postignuta tri gola.

Serija A, 22. kolo

Subota

Empoli - Kjevo 2:2

(Kaputo 45+2, 52 - Đakerini 31, Stepinski 45+1)

Napoli - Sampdorija 3:0

(Milik 25, Insinje 26, Verdi 89. p)

Juventus - Parma 3:3

(Ronaldo 36, 66, Rugani 62 - Barila 62, Žervinjo 74, 90+3)

Nedelja

SPAL - Torino 0:0

Udineze - Fjorentina 1:1

(Larsen 56 - Fernandeš 65)

Đenova - Sasuolo 1:1

(Sanabrija 41 - Đuričić 28)

Inter - Bolonja 0:1

(Santander 33)

Roma - Milan 1:1

(Pjontek 26 - Zaniolo 46)

Ponedeljak

Frozinone - Lacio 19

Kaljari - Atalanta 21

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA