Šta će Mirko Ivanić sve doneti Zvezdi? I ako ode Marin, crveno-beli neće izgubiti na ozbiljnosti!

Dva puta je Ivanić morao na pozajmicu u Proleter, a sada će biti važan Zvezdin adut u Evropi

  • 8

Mirko Ivanić uvek je važio za tihog fudbalera koji je ipak najveću buru izazvao odlukom da iz Vojvodine ne pređe direktno u redove večitih rivala iz Beograda.

Odbio je svojevremeno, 2015. godine, dobru ponudu Partizana od dva miliona, iako je uprava kluba već to prihvatila. Govorio je kako ne bi prihvatio ponudu ni Partizana ni Crvene zvezde, ali se situacija drastično promenila s obzirom na rezultate koje su crveno-beli ostvarili, uz ekipu koja je očuvana skoro u potpunosti.

Od 6. februara, on je novi fudbaler Zvezde, pošto je BATE prihvatio "pojačanu" ponudu crveno-belih.

Mirko Ivanić u dresu Vojvodine; Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Sportskih motiva sigurno neće manjkati Ivaniću u Zvezdi, prevalio je 25-godišnji vezista dosta toga već u karijeri i dolazi u najzrelijim godinama, a nije bilo lako u ranim nadima.

- Sam meč protiv BATE Borisova u Beogradu pokazao je da je kvalitetan, radio sam 3 ili 4 godine sa njim, u omladincima i prvom timu. Uvek je bio talenat, fizički neke stvari je trebalo da poklopi. Imao je pravilan razvojni put, posle omladinskog staža u Vojvodini je otišao u Proleter i kalio se u drugoj ligi. Pokazao je kvalitet i došao u 1. tim Vojvodine, pa otišao u BATE za transfer od milion - podsetio je za Telegraf Milan Kosanović, aktuelni asistent Vladana Milojević, koji je u Voši dobro upoznao Ivanićeve kvalitete.

Sezonu 2012-13 proveo je u Proleteru na pozajmici u prvoj profesionalnoj sezoni i dao je pet golova na 24 meča, da bi se zatim vratio u matičnu Vojvodinu i debitovao u kvalifikacijama Lige Evrope protiv Honveda.

Osetio je čar da slavi gol protiv Partizana; Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ipak, usledila je nova pozajmica u Proleter i Ivanić nije previše očajavao, dokazao se još jednom, a potom je imao važnu ulogu u osvajanju Kupa Srbije sa Vojvodinom. Za klub je imao zavidnu statistiku sa 23 asistencije i 11 golova na 74 meča, što je donelo milionski transfer u BATE februara 2016, a poslednja takmičarska godina bila je efektna, tada je Ivanić postaojedan od nosilaca tima, pošto je zabeležio 26 nastupa i postigao 10 golova, jedan manje od Mijata Gaćinovića.

Sa klubom iz Borisova je osvojio tri titule, a posebno mu je bila draga ona iz 2017. jer je dao gol u 95. minutu za osvajanje 12. pehara prvaka u nizu.

U prošlosti se nabolje isticao kao plejmejker pri 4-2-3-1, ali nema problem da igra na sekundarnoj poziciji, što je jako bitno stručnom štabu Crvene zvezde, sa Vladanom Milojevićem na čelu.

Nenad Krstičić; Foto: Tanjug/AP

Dobro je poznato koliko stručni štab crveno-belih voli da eksperimentiše, odnosno da računa na više opcija i promena tokom same utakmice, a kod Ivanića nije sporna ni igra u oba pravca, što je takođe jedan od važnih zahteva.

To je viđeno i u direktnom duelu sa BATE Borisovim, možda i najtvrđem dvomeču crveno-belih u poslednje dve godine u Evropi, kada je bilo 1:1 i 0:0.

Ivaniću ne predstavlja problem da bude najagilniji ofanzivni igrač koji preuzima defanzivne zadatke. Pored toga, iako ga ne krasi razoran udarac, to ume tehnikom da nadoknadi, često i sa distance.

U slučaju odlaska Marka Marina, Zvezda će izgubiti možda na lepršavosti i atraktivnosti kakva krasi bivšeg nemačkog reprezentativca, ali ne i na ozbiljnosti.

Marko Marin - najkreativniji i najbolji igrač Zvezde; Foto: Marko Jovanović

Evropsko iskustvo mu se ogleda u 14 mečeva kvalifikacija za Ligu šampiona, 15 kvalifikacija za LE, uz 11 utakmica grupne faze Lige Evrope.

Na internacionalnoj sceni dao je devet golova uz četiri asistencije, a ne treba zaboraviti ni da je reprezentativac Crne Gore, za koju je osam puta nastupio uz gol.

Takođe, Zvezdan Terzić je, govoreći o mogućem odlasku Marina ili Bena, već napomenuo gde će Milojević videti Ivanića, iako je bivši igrač Vojvodine pokrivao čak i levu i desnu stranu, igrajući nekada i povučenije u veznom redu, po uzoru na Nenada Krstičića.

- Pitanje trena je kada će otići i moramo da imamo spremne adekvatne zamene, ne da čekamo da odu. To su argumenti za Ivanića koji može pokriti tri pozicije, Marina, iza Marina i na poziciji desno gde igra Ben - potvrdio je Terzić da će Ivanić biti viđen u ovom krugu pozicija.

VIDEO - Mrkela o dolasku Milana Gajića

(Izveštač Telegrafa iz Antalije - Bojan Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tttt

    6. februar 2019 | 15:04

    Marin je najbolji igrac u Srbiji i sire koji je igrao zadnjih 10-15 godina.Zadrzati ga bar do kraja sledecih kvalifikacija.

  • Dejan

    6. februar 2019 | 15:22

    A jeste napali 'ako ode Marin,kad ode Marin' sto ne bi njih dvojica istovremeno igrali u Zvezdi,nije to vise ta Zvezda da se moraju prodavati najbolji igraci da bi se prezivelo...

  • Www

    6. februar 2019 | 14:57

    Nikog vise nepustajte,mogu svi zajedno da igraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA