≫ 

Telo Emilijana Sale avionom prebacuju u Argentinu: Sahrana će biti u njegovom rodnom gradu

Salino telo će u petak uveče biti u Progresu, gradiću u kome je odrastao

  • 0

Telo poginulog fudbalera Emilijana Sale biće prebačeno u njegov rodni grad u Argentini gde se planira sahrana, koja će biti obavljena u petak u malom gradiću Progreso, severno od prestonice Buenos Ajresa.

Podsetimo, letelica koja je prevozila fudbalera iz Nanta u Kardif nestala je 22. januara, a nakon što je policija obustavila potragu, pokrenuta je nezavisna, privatna potraga za koju je preko interneta prikupljeno više od 300.000 evra. Potraga je urodila plodom i nađeno je telo nesrećnog Emilijana Sale, dok njegov pilot David Ibotson još nije pronađen.

Gradonačelnik grada u kom je Sala živeo, rekao je da će Salino telo stići u petak uveče i da će biti odvezeno u gimnaziju pored sedišta njegovog omladinskog kluba gde će da odaju počast fudbaleru.

Njegov matični klub San Martin iz Progresa objavio je emotivnu poruku na Fejsbuku:

- Čekamo te... Kao prvog dana kada si otišao, ali ovaj put ostaješ sa nama zauvek. Otišao si i ti si primer svakome. Večno u našim srcima.

Pretužna fotografija iz Saline porodice: On je prvi koji je obukao Emilijanov dres u kom nikad nije stigao da zaigra (FOTO)

- Sada možemo početi da oplakujemo našeg sina i našeg brata - rekla su iz Saline porodice nakon što je potvrđeno da je fudbaler poginuo.

Njegovi bivši saigrači su na utakmici francuske lige bili u posebnom crnom dresu, a svaki igrač je imao Salino ime na poleđini dresa.

Sahrani će prisustvovati i delegacije Kardifa i Nanta.

VIDEO: Tužna sudbina Emilijana Sale, da li je moralo ovako?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA