≫ 

Propast Milionera usred Dortmunda: Raspucani Šalke udaljio Borusiju od titule! (VIDEO)

Posle kiksa Borusije, na potezu je Bajern Minhen

  • 3

Fudbaleri Šalkea su na gostovanju savladali glavnog kandidata za titulu, ekipu Borusije Dortmund sa 4:2 u meču 31. kola, i tako im zadali "bolan udarac" pred nastavak prvenstva. 

Mnogo nervoze, žutih i crvenih kartona, ali i golova obeležio je susret petnaestoplasiranog tima, sa ekipom, koja je pre ovog susreta zaostajala samo bod za prvoplasiranim Bajernom.

Sam početak meča nije ukazivao na ovakav ishod. Već u 14. minutu Getze je, posle asistencije Sanča, glavom zatresao mrežu gostiju za početno vođstvo. Ipak, samo 4. minuta kasnije dosuđen je penal za Šalke koji koristi Kalidžuri za izjednačenje.

Potom, usledio je veliki preokret, kada je u 28. minutu, posle kornera Sane potpuno preokrenuo rezultat, i tok meča u Dortmundu.

Do kraja poluvremena, domaći nisu uspeli da izjednače, a sa svakim novim minutom rasla je nervoza među igračima pa je tako u 60. minutu Rojs, posle žestokog faula, dobio crveni karton i morao je van terena. "Okrnjeni" Dortmund nije pokazivao snagu za izjednačenje. Umesto toga Kalidžuri je dodatno povećao vođstvo za, ispostaviće se nedostižnih, 3:1.

Do kraja, i Wolf je morao napolje, a i pored dva igrača manje na terenu, usledio je gol Vitsela za nadu domaaćih, koja je doduše trajalanukvalno tridesetak sekundi. U sledećem napadu Embolo postavlja konačnih 4:2 u derbiju nemačkog prvenstva, kojem će se naročito radovati u Minhenu, narovčito ako Bajern u nedelju na gostovanju slavi protiv Nirnberga.

U ostalim mečevima odigranim tokom subote Fortuna Dizeldorf je ubedljivo, sa 4:1 pobedia Verder. Raman, Karaman, Henings i Zutner su bili strelci za Fortunu, a jedini gol za goste postigao je Kruze iz penala. Ajntraht i Herta odigrali su bez golova. Tako je tim iz Frankfurta dodatno zakomplikovao sopstvenu trku za Ligu šampiona sledeće sezone, jer Borusija Mehengladbaha ima priliku da se protiv Štutgarta, eventualnom pobedom, izjednači sa njima.

Lajpcig je dobio Frajburg i tako se osamostalio na 3. mestu koje vodi u Ligu šampiona sledeće sezone.

Bundesliga, 31. kolo:

Augsburg – Leverkuzen 1:4 

Subota:

Dortmund – Šalke 2:4

Ajntraht – Herta 0:0

Fortuna – Verder 4:1

Hanover – Majnc 1:0

Lajpcig – Frajburg 2:1

Štutgart – Menhengladbah 18.30

Nedelja:

15.30 Hofenhajm – Volfsburg

18.00 Nirnberg – Bajern

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    27. april 2019 | 18:06

    VELIKA NAMEŠTALJKA NIŠTA NOVO

  • Cc

    27. april 2019 | 18:40

    Pa sve se radi da bayern uzme titulu ccc

  • x-XpLoSiivE-x

    27. april 2019 | 23:57

    Sudija urnisao dortmund, ne sjecam se kad sam video 80-20 u posjedu lopte dortmund je kontrolisao mec imao 1:0 i onda penal dva crvena i ne moze se protiv bande iz bavarije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA