≫ 

Bajern nastavio šampionsku trku, Hofenhajm i Mehengladbah odigrali za Ajntraht! (FOTO) (VIDEO)

Zahuktava se borba za što bolju poziciju u završnici Bundeslige

  • 2

Fudbaleri Bajerna iz Minhena uradili su sve što se od njih očekivalo jer su na svom terenu savladali, odavno otpisani, Hanover sa 3:1 u okviru 32. kola Bundeslige.

Po svemu sudeći, do poslednjeg kola, a ostalo je do kraja još dva, neće se znati ko će postati novi šampion Nemačke, jer su Bavarci sada pobegli drugoplasiranom Dortmundu 5 bodova, sa tim da Milioneri tek igraju svoj meč protiv Verdera.

Od samog starta Bavarci su napali gol Hanovera, imali inicijativu, a to im se isplatilo u 27. minutu kada je za početno vođstvo pogodio Robert Levandovski posle asistencije Kimiha.

Do kraja poluvremena, domaći fudbaeri imali su potpunu inicijativu i kontrolisali su meč protiv fenjeraša koji nije pronalazio rešenja za napade ekipe Nika Kovača.

Tako je u 40. minutu sa nekih dvadesetak metar snažno šutirao Gorecka i duplirao rezultat.

U nastavku, gosti su zaigrali bolje, a na startu drugog dela, posle igranja rukom u kaznenom prostoru, i konsultacije VAR-a, dosuđen je penal za Hanover koji oritsi Jonatas.

Ipak, meč je prelomljensamo 4 minuta kasnije, kada upravo Jonatas dobija drugi žuti karton, i napušta igru. Posle toga bilo je jasno da će Hanover teško doći do izjednačenja. Baš suprotno, u 83. minutu, oslobljenog rivala dokrajčio je Riberi i tako postavio konačan rezultat.

U ostalim utakmicama, Mehengladbah i Hofenhajm odigrali su nerešeno 2:2 i tako nastavili borbu za evropska takmičenja. Posle remija Mehengladbah je 5. sa 52 boda, 2 boda manje od Ajntrahta, istim brojem bodova kao i Volsburg i poenom više od sedmoplasiranog Hofenhajma. Ovaj rezultat najviše odgovara upravo timu iz Frankfurta koji svoj meč, aktuelnog kola, igra u nedelju sa Bajerom iz Leverkuzena.

U meču bez prevelikog rezultatskog značaja, Herta je ubedljivo, sa 3:1 slavila protiv "otpisanog" Štutgarta koji je na ivici selidbe u Cvajtu.

Bundesliga, 32. kolo:

Majnc – Lajpcig 3:3 

Subota:

Menhengladbah – Hofenhajm 2:2

Bajern – Hanover 3:1

Herta – Štutgart 3:1

Volfsburg – Nirnberg 2:0

Verder – Dortmund

Nedelja:

13.30 Šalke – Augsburg

15.30 Frajburg – Diseldorf

18.00 Leverkuzen – AJntraht

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    4. maj 2019 | 17:33

    Чуј ово, Бајерн наставио трку. Па наша Звезда би била првак још пре три месеца, да није ове поделе бодова, као додатне помоћи полураспаднутом пртзну. Али,џаба им све. Кад си мали, мали си...

  • Joja

    4. maj 2019 | 22:04

    Pobogu ima baraž, a dva direktno ispadaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA