≫ 

Procurila Zvezdina transfer lista: Ko sigurno odlazi, za koga se očekuju ponude, s kim se napada Evropa?

Crveno-bele očekuje rekonstrukcija tima i dodatno ojačavanje igračkog kadra za napad na Evropu

  • 18

Kao što smo već i najavili, Crvena zvezda priprema rekonstrukciju i dodatno ojačavanje igračkog kadra za novi napad na Ligu šampiona. Crveno-beli žele da podignu lestvicu kada je u pitanju kvalitet tima i očekuje se doselekcija ekipe ovog leta.

Pisali smo i koje se pozicije traže, kao i da se neće gomilati igrački kadar, već će doći maksimalno 5 novih igrača, s tim da su prioritetne pozicije napadač, zadnji vezni, koji je tehnički potkovan i dva štopera.

To će usloviti i prodaju bar jednog, a možda i dva igrača na poziciji štopera, ali i zadnjeg veznog, kao i napadača. Vujadin Savić i Srđan Babić su igrači za koje se može očekivati ponuda, a verovatnije je da odlazi Vujadin Savić, koji bi mogao da naplati dobre igre u Zvezdi, naročito u Evropi poslednjih dana.

FK Krasnodar - FK Crvena zvezda, Vujadin Savić, Srđan Babić, Mihailo Ristić, Gediminas Mažeika Vujadin Savić i Srđan Babić; Foto: FK Crvena zvezda

Uveliko traju pregovori sa Radovanom Pankovim, sa čijim je klubom Zvezda dogovorila obeštećenje od 300.000 evra, ali igrač nije zadovoljan ponuđenom platom. Takođe, razmatraju se i neka strana imena na poziiji štopera.

Dolasci će neminovno usloviti i odlaske, a pošto Zvezda ima "pretrpan" igrački kadar, očekuje se znatno više odlazaka nego dolazaka.

Tome u prilog govori i situacija da svi igrači, izuzev Marina i Jovančića imaju dozvolu da odu iz kluba u slučaju dobre ponude.

Branko Jovičić bi takođe u slučaju dolaska novog zadnjeg veznog (pominje se Alhasan Vakaso) drugačijeg profila koji nije primarno defanzivac, već može da igra i napred, mogao da traži novi klub, jer je Jovančić igrač oko koga će se gratiti vezni red Zvezde. Pored njega i Goran Čaušić bi mogao da napusti Marakanu, iako je doveden prošlog leta uz milion evra za obeštećenja.

Branko Jovičić Goran Čaušić i Branko Jovičić; Foto: Marko Jovanović

I Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela su nedavno najavili promene u igračkom kadru. Terzć ističe kako Zvezda živi od prodaje svojih igrača, a kao igrača za koga ima najviše interesovanja naveo je supertalentovanog Dejana Joveljića.

Za njega se interesovao Štutgart i preko menadžera nudio 5 miliona evra, ali crveno-beli žele bar 10 miliona evra za svoju "zlatnu koku".

Interesovanja ima i za Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova, i obojici je cena koju je Zvezda odredila oko 5 miliona evra, s tim da bi Zvezda radije prodala Boaćija, a sa Pavkovim i novim napadačem napala Evropu. Glavni pik na poziciji napadača je reprezentativac Irana Mehdi Taremi, što je Telegraf ekskluzivno objavio.

Nekolicini igrača ističu pozajmice i ugovori i Zvezda ih neće zadržavati, dok se ne planiraju odlasci igrača koji su došli u poslednjem prelaznom roku, poput Milunovića, Ivanića, Gajića, Vukanovića, Vulića i Jirke.

Ipak, mnogo toga će zavisiti i od sudbine Vladana Milojevića, koji je u razgovoru sa Zvezdanom Terzićem i Mitrom Mrkelom rekao da želi da ode iz Zvezde. Čelnici kluba sa Marakane se nadaju da će Milojević ipak ostati. Ali, ukoliko bude došao novi trener, možda će on imati drugačiji tim na umu, pa bi i transfer lista mogla da izgleda drugačije.

Za sada, ona izgleda ovako, što možete videti u nastavku:

ODLAZE:

JONATHAN RENATO BARBOSA CAFU Žonatan Kafu na večitom derbiju; Foto: MN Press

Žonatan Kafu (istek pozajmice)

Rašid Sumaila (istek pozajmice)

Nemanja Supić (istek ugovora, kraj karijere)

Nenad Milijaš (istek ugovora, kraj karijere)

Lorenco Ebisilio

Stefan Hajdin

Dejan Meleg

Milan Jevtović

IMAJU DOZVOLU DA ODU U SLUČAJU PONUDA:

Vujadin Savić Vujadin Savić; Foto: Marko Jovanović

Vujadin Savić

Branko Jovičić

Goran Čaušić

Ričmond Boaći

Srđan Babić

Veljko Simić

ODLAZE U SLUČAJU EKSTRA PONUDA

Dejan Joveljić Dejan Joveljić; Foto: Marko Jovanović

Dejan Joveljić

El Fardu Ben

Milan Pavkov

Milan Rodić

Filip Stojković

OSTAJU ZA NAPAD NA EVROPU

Marko Marin, Dušan Jovančić, Filip Stojković, Veljko Simić, Marko Gobeljić, Erik Jirka, Miloš Vulić, Nemanja Milunović, FK Crvena zvezda Marko Marin i Dušan Jovančić su glavni aduti Zvezde za narednu sezonu; Foto: MN Press

Marko Marin

Dušan Jovančić

Mirko Ivanić

Milan Borjan

IGRAČI ČIJA SE PRODAJA NE PLANIRA

Vukanović Aleksa Aleksa Vukanović slavi gol na 160. Večitom derbiju; Foto: Nikola Tomić

Erik Jirka

Miloš Vulić

Aleksa Vukanović

Nemanja Milunović

Marko Gobeljć

Milan Gajić

VIDEO - Joveljić poručuje: Tandem sa Jovićem u Realu? Zašto da ne!

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA