Derbi dao "zeleno svetlo" Čelsiju: Lampard se do kraja nedelje vraća na Stamford Bridž

Derbi dobija 4,4 miliona evra na ime odštete

  • 1

Izgleda da je sve gotovo, Frenk Lampard biće novi trener Čelsija, javlja Skaj sport. Derbi Kaunti dao je "zeleno svetlo" Plavcima da pregovaraju sa njihovim trenerom, pa bi i promocija mogla da usledi već do kraja nedelje.

Skaj dalje javlja da će Čelsi na ime kompenzacije isplatiti Derbiju 4,4 miliona evra za Lampardovu "slobodu".

Derbi je potvrdio da je svom treneru dao slobidu da pregovara sa Čelsijem.

- Fudbalski klub Derbi Kaunti obaveštava da je odobrio fudbalskom klubu Čelsi da pregovara sa Frenkom Lampardom o upražnjenom trenerskom poslu na Stamford Bridžu. Predsezona se ubrzo približava za oba kluba, nadamo se da ćemo ovim omogućiti Čelsiju da brzo završi ove pregovore. Klub neće davati dodatne komentare dok to ne bude bilo ponovo potrebno - stoji u zvaničnom saopštenju kluba.

Lampard je na klupu Derbija seo pre godinu dana i zabeležio je impresivnu debitantsku trenersku sezonu. Klub je došao do finala plej-ofa Čempiošipa, izbacivši favorizovani Lids. Na kraju je zaustavljen u nameri da se dokopa Premjer lige od Aston Vile koja ih je pobedila rezultatom 2:1 u finalu.

Kao fudbaler, dres Čelsija je nosio 13 godina. Za to vreme klub je doživljavao najlepše i najuspešnije trenutke u istoriji. Osvojili su tri puta Premijer ligu, četiri FA kupa, dva Liga kupa, Ligu Evrope i Ligu šampiona. Na kraju je Frenki postao najbolji strelac kluba svih vremena.

Ovo nije nikako iznenađujuća vest, možda jeste samo što je Čelsi čekao ovoliko dugo da uđe u pregovore.

Podsetimo, preuzimanje Juventusa od strane Sarija ozvaničen je 16. juna.

FK Čelsi  – FK PSŽ, Frenk Lampard Foto: AP/Tanjug

Sa Lampardom bi put Stamford Bridža trebao da krene i njegov prvi pomoćnik Džodi Moris, koji neće biti novo lice u Čelsiju jer je već radio u akademiji.

Treba podsetiti da su Čelsiju zabranjeni transferi u naredna dva prelazna roka. Preuzimanje Čelsija u ovakvom trenutku pokazuje Frenkovu privrženost klubu. Sa druge strane, nekadašnji kapiten Plavaca dobro poznaje te mlade igrače i pokazao se kao neko ko dobro radi upravo sa njima.

Čelsi polako okuplja slavnu generaciju sa terena u fotelje. Prošle nedelje je Peter Čeh imenovan za novog tehničkog savetnika. Pominje se i povratak Didijea Drogbe i postavljanje na neku od direktorskih funkcija.

Sa druge strane Derbi je zatečen sve izvesnijim gubitkom trenera. Iako se već nedljama pričalo o ovome, klub nije ništa preduzeo da pronađe naslednika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA