≫ 

Partizan slavi izbacivanje Milana iz Evrope: Evo šta to znači za crno-bele

Pomeranje Rome u grupnu fazu i dolazak Torina u kvalifikacije pomerio je klub iz Humske za jednu poziciju

  • 8

Fudbaleri Milana izbačeni su iz Evrope na godinu dana, a to znači da umesto njih u Ligu Evrope direktno ide Roma, dok će u kvalifikacije Torino.

Ova rokada italijanskih ekipa može da utiče i na Partizan, koji je u neizvesnosti za žreb u eventualnom nastavku kvalifikacija, ukoliko u 2. kolu preskoči škotski Kilmanrok.

Naime, Torino koji upada u kvalifikacije umesto Rome, ima slabiji koeficijent od Partizan (11.602 ima Torino, a 18.000 crno-beli).

To znači da Partizan sada nije ugrožen u slučaju da Trabzon bude izbačen iz Evrope zbog finansijskih problema (umesto njih bi upao Fenerbahče, koji ima veći koeficijent od Partizana), jer sada zauzima projektovanu drugu poziciju iznad crte.

Druga prednost za Partizan u ovom slučaju jeste i to što Vulverhemton ulazi među povlašćene ekipe u plej-ofu, što znači da snažna ekipa iz Premijer lige nije potencijalni rival Partizana ukoliko prođe Kilmanrok, a zatim i 3. kolo kvalifikacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA