≫ 

Brazil sa igračem manje osvojio Kopa Amerika, Marakana strepela do samog finiša (FOTO)

Domaćin slavio sa 3:1, drama izbegnuta zahvaljujući penalu u 86. minutu

  • 6
Fudbalska reprezentacija Brazila Foto: AP/Tanjug

Marakana je strepela do poslednje sekunde, Marakana je ostala neosvojima tvrđava i posle 69 godina, Marakana se radovala - Brazil je u finalu Kopa Amerika pobedio Peru rezultatom 3:1 (2:1) i tako osvojio svoju devetu titulu u ovom takmičenju!

BRAZIL - PERU 3:1 (2:1)

(Everton 15, Žesus 45+2, Rišarlison 90 pen - Gerero 44 pen)

BRAZIL: Alison, Dani Alveš, Markinjos, Silva, Sandro, Artur, Kasemiro, Žesus, Kutinjo (Militao 76), Everton (Alan 90+2), Firmino (Rišarlison 75)

PERU: Galese, Advinkula, Zambrano, Abram, Trauko, Tapia (Gonzales 82), Jotun (Ruidiaz 78), Kariljo (Polo 86), Kueva, Flores, Gerero.

Prvu posle 12 godina, najviše zahvaljujući napadaču Manečster Sitija Gabrijelu Žesusu! Najpre je u 15. minutu asistirao Evertonu za gol, da bi u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena i sam bio strelac.

Fudbalska reprezentacija Brazila Everton slavi prvi gol Foto: AP/Tanjug

I to samo tri minuta pošto je Peru uspeo da izjednačio preko Paola Gerera sa bele tačke. Svaka čast i Evertonu koji je u 86. minutu iznudio penal i omogućio Rišarlisonu da pogodi za kraj.

Mogao je Žesus da bude i tragičar, jer je u 70. minutu dobio drugi žuti karton i morao je van terena zbog isključenja. U tim trenucima Peru je silovito napadao, a najbolju šansu za poravnanje nije iskoristio Flores četiri minuta kasnije. Nije to bila teka izgledna prilika, ali jeste opasan šut posle kog je lopta završila tik pored stative.

Suzne su oči bile Žesusu po izlasku iz igre, nije mogao da se pomiri sa ovom odlukom sudije, a ostaće upamćen kao jedini igrač u istoriji finala koji je dao gol, imao aistenciju i dobio crveni karton.

Fudbalska reprezentacija Brazila Crveni karton za Žesusa Foto: AP/Tanjug

Brazil je pre ovog meča bio apsolutni favorit! Pogotovo što su u grupnoj fazi već dobili Peru sa 5:0. I sjajno su otvorili meč, jer su već u 15. minutu poveli preko Everotna. Sjajno je Žesus ubacio, a napadaču Gremija nije bilo teško da sa 10 metara zakuca loptu u mrežu.

Napadao je Brazil, visio je novi gol, Peru nije bio ni blizu da pripreti, ali je onda Tijago Silva igrao rukom pred kraj poluvremena i omogućio Gereru da sa penala postigne svoj treći gol na turniru. On je, ujedno, i najbolji strelac turnira sa Evertonom.

Fudbalska reprezentacija Perua Igrači Perua u neverici posle gola pred kraj poluvremena Foto: AP/Tanjug

Ipak, Žesus je bio brži od sudijske pištaljke. Iskoristio je klizanje dvojice Peruanaca i rezultat na semaforu se ponovo promenio (2:1).

Peru je svoj poslednji trofej na Kopa Amerika osvojio davne 1975. godine, a posle sat vremena igre kao da su shvatili da bi mogli da pomrse konce domaćinu. U prilog tome je išao i crveni karton Žesusa, ali je igrač kog je napadač Sitija faulirao za isključenje - Zambrano - napravio glupost pred kraj meča.

Zanimljivo, sudija je kod oba penakla konsultovao VAR,a  Barzil je tako ostao neporažen na Marakani još od onog meča sa Urugvajem u finalu SP 1950. godine.

VIDEO: Peruanski navijači posla polufinala su verovali u čudo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OVERRATED

    8. jul 2019 | 05:20

    da je kojim slucaje sudija bio iz evrope bilo bi vise crvenih kartona.fudbal u juznoj americi se igra jako bezobrazno grubo.i reprezentacije i kup libertadores

  • ko zna zna

    8. jul 2019 | 08:54

    goldcup ( finale zlatni kup ) mexico vs usa 1:0.

  • RS

    8. jul 2019 | 00:08

    Marakano, marakano, moja sreco moja rano 🔴⚪️🔴⚪️🔴⚪️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA