≫ 

Nova Bomba Boke: Posle De Rosija stiže i nekada najbolji napadač Francuske!

Žinjak blizu Bombonjere kao zamena za legendu kluba

  • 0

Plavo-žuti deo Buenos Ajresa je na nogama. Velika euforija navijača Boke Juniors ovog leta zbog dolaska Danijela de Rosija mogla bi da se nastavi dolaskom Andre Pjer Žinjaka, fudbalera Tigresa, nekadašnjeg reprezentativca Francuske i jednog od najboljih golgetera tamošnjeg šampionata.

Sportski direktor Boke Nikolas Burdiso stupio je u kontakte sa Žinjakom koji već četiri sezone igra za meksički Tigre gde je šokantno prešao kao slobodan igrač iz Olimpik Marseja.

Andre Pjer Žinjak Žinjak dok je nastupao u Marseju; Foto: AP/Tanjug

Napadač koji ove godine puni 34 godine ima odlične sezone iza sebe gde je u četiri sezone u Meksiku dva puta bio najbolji strelac lige, u prvoj godini bio je i MVP šampionata, a prvak države je već tri godine zaredom.

Na 189 utakmica postigao je 105 golova.

Međutim, šira javnost ga je upoznala dok je nosio dres Marseja za koji je nastupao od 2010 - 2015. godine. Za njih je u 188 odigranih utakmica postigao 77 golova, koji su mu doneli i status reprezentativca.

Za Trikolore ima upisanih 36 nastupa i sedam postignutih golova. Poslednju utakmicu odigrao je u sklopu kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2018. godine. Dve godine ranije bio je vicešampion Evrope kada je Francuska izgubila od Portugalije u produžecima velikog finala.

Euro 2016 Švajcarska - Francuska Foto: AP/Tanjug

Žinjak bi trebao da bude zamena za legendarnog napadača Darija Benedeta koji će se tek u 28. godini otisnuti na ''starom kontinentu'', i to baš upravo u Marsej. Trener tima Andre Viljaš Boaš je potvrdio da je posao blizu realizacije za 16 miliona evra.

Jedini problem može da predstavlja što je Žinjak zimus produžio ugovor sa Tigresom do juna 2021. godine. Međutim, ambiciozni projekat Boke bi mogao da predstavlja novi izazov u karijeri iskusnog golgetera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA