"Epidemija" povreda u PSŽ, glavni osumnjičeni kondicioni trener: Subotić pozvan "da svedoči"

Veliki broj povreda francuskog šampiona pokrenuo je lavinu nezadovoljstvo, a kao glavni krivac isplovio je prvi Tuhelov pomoćnik Rajner Šrejn

  • 1
Rainer Schrey, Neven Subotić i  PSŽ Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Christof Koepsel/Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Pari Sen Žermen je u velikom problemu na startu sezone jer je čak osmorica igrača povređeno, te su tamošnji mediji "osuli su paljbu" po stručnom štabu kluba, a najviše po kondicionom treneru Rajneru Šreju, koga vide kao najodgovornijeg za ovakvo stanje.

To je čak navelo novinare Parizijena da o pravoj "epidemiji" povreda porazgovaraju sa igračem koji je svojevremno sarađivao sa Šrejem - Nevenom Subotićem.

Od njega su mogi da dobiju samo komplimente na račun nemačkog stručnjaka.

- Iznad svega, Rajner voli svoj posao. On je stara škola. Svakog leta traži ozbiljan rad kako bi se izbegle povrede i kako bi u ključnom period sezone, u martu i aprilu, ekipa bila u top formi. Jesu to teške metode, ali se isplaćuju - rekao je za Parizjen Neven Subotić, koji je od 2015. do januara 2017. sarađivao sa Šrejom u Dortmundu.

Na listi povređenih su Kilijan Mbape, Nejmar, Edison Kavani, Ander Erera, Julijan Draksler, Lajvin Kurzava, Abdou Dialo i Tilo Kerer, i sve je veći broj onih koji smatraju da je glavni krivac za ovakvo stanje dugogodišnji saradnik Tomasa Tuhela i njegova desna ruka Rajner Šejn.

Rainer Schrey Rajner Šrejn; Foto: Guliver/Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Šejn je osoba koja u stopu prati Tuhela, preko Majnca, Dortmunda i sad u Parizu. Pored kondicije Šejn je zadužen i za ishranu koja je zasnovana na knjizi koju je sam napisao ''Škola savršenog fudbala''.

Subotić navodi da su pojedine vežbe veoma čudne i neobične za fudbal.

Na početku sam se i ja pitao da li su određene vežbe koje nas je terao da radimo zaista deo fudbala. Bile su jako čudne. Međutim, ubrzo sam shvatio da mogu da pomognu prilikom nekih situacija na utakmici.

Germany Soccer Bundesliga Foto: Tanjug/Ap

A onda je nekadašnji reprezentativac Srbije koji je odrastao u Americi i Nemačkoj možda i odgonetnuo zbog čega PSŽ-a ima toliki broj povreda ove sezone. Naveo je primer nekadašnjeg mladog saigrača iz Borusije Emrea Mura, sadašnjeg fudbalera Selte Vigo.

Umeo je da pređe granicu kada je u pitanju njegov odnos sa igračima. Bio je nemilosrdan prema tada mladom Emreu Moru u Dortmundu. Jednom mu je pripremio paklen trening tokom kog je Mor morao da na sve četiri noge dugo puzi oko terena. Bili smo šokirani. Nekoliko se igrača žalilo na intenzitet rada, tvrdili su da je umeo da ih iscedi pre utakmice, pa su bili potrošeni pre njenog kraja - navodi Subotić.

Broj povređenih igrača iz nedelje u nedelju je sve veći. Sreća za navijače je ta što su se sada svi razbežali iz Pariza i ''pobegli'' od Šejna kako bi se priključili svojim reprezentacijama. Videćemo kada se šampionati nastave da li će se nastaviti ovaj ''trend'' povreda na Parku Prinčeva.

Bilo kako bilo Tuhel ima maksimalno poverenje u Šejna i jedini način da on napusti klub je da oboica u paketu odu iz kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA