≫ 

Italija pred vratima Eura: Manćinijeva "skvadra" ima pet pobeda iz pet utakmica (VIDEO)

Azuri su u Jerevanu iskoristili igrača više

  • 0
Armenia Italy Euro 2020 Soccer Foto: Tanjug/Ap

Fudbalska reprezentacija Italije već je odradila "pola posla" na putu ka Evropskom prvenstvu. Novu, petu pobedu u nizu Azuri su zabeležili u Jerevanu protiv Jermenije gde je bilo 3:1 za četu Roberta Manćinija, uz dva gola Andree Belotija. 

Domaća selekcija je krenula bajkovito, povela već u 11. minutu preko Aleksandra Karapetjana, ali je isti igrač u finišu poluvremena, zbog drugog žutog kartona, morao van igre što je umnogome olakšalo Azurima da upišu tri boda.

Pre toga, na 1:1 poravnao je Beloti nakon odlične role Žoržinja na krilu, da bi u nastavku Lorenco Pelegrini, na kraju ponovo Beloti, doneli trijumf favoritu grupe J.

Valja reći i to da je Manćini morao u Jerevan bez nekolicine reprezentativaca, sve zbog povreda, pa su tako izostali Kjelini, Spinacola, Insinje, Biragi, De Šiljo, Pićini, Kristante i Pavoleti, ali je imao selektor kvalitetne rezervne adute koji su izneli ovu pobedu.

Nju će svakako najviše pamtiti pelegrini koji je postigao svoj prvi seniorski gol za reprezentaciju Italije, ispostavilo se i preloman, za 2:1, kojim je slomljen otpor brojčano slabijeg rivala.

Beloti je koji minut kasnije samo potvrdio trijumf.

Italija posle pet utakmica ima pet pobeda, uz gol razliku 16:2.

Druga je Finska sa 9 bodova i utakmicom manje, Jermenija ima 6, Grčka 4 (-1), BiH 4 (-1), Lihtenštajn 0 (-1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA