Jedan od najvećih promašaja Intera dobio poziv u reprezentaciju Brazila!

Nije se snašao Gabigol u Evropi, ali u domovini opravdava svoj nadimak

  • 0

Doveden je kao veliko pojačanje za čak 30 miliona evra iz Santosa, ali Gabrijel Barbosa nikada nije opravdao očekivanja Intera. Čak ni pozajmica u Benfiku nije urodila plodom, pa se vratio u Brazil gde blista u dresu Flamenga.Tu je ponovo zadobio status reprezentativca.

Imali smo primer u Srbiji Ernana Barkosa koji je u dresu Crvene zvezde proglašen za jedno od najgorih pojačanja u istoriji kluba, da bi nekoliko godina kasnije dobio poziv za reprezentaciju Argentine.  Sada nam stiže vest da je Gabriel Barbosa, poznat kao Gabigol, dobio poziv od Titea da se vrati u reprezentaciju Brazila za kontrolne utakmice protiv Nigerije i Senegala koje se igraju u oktobru.

Gabigol u potpunosti ponovo opravdava svoj nadimak, jer je za Flamengo ove sezone postigao čak 16 golova na 15 mečeva i tako ga ''zakucao'' na prvo mesto domaćeg šampionata.

Barbosa je imao problem sa kojim se susreo veliki broj i srpskih fudbalera, jer je kao jako mlad napustio ne samo državu, nego ceo kontinent, kulturu, običaje...

Nije se snašao 20-godišnjak u Evropi. Navijači su ga proglašavali za najgore pojačanje u istoriji Intera, čak ni odlazak u Portugal nije pomoglo Brazilcu da pokaže ni delić onoga što je pokazivao u Santosu, zbog toga je usledio povratak kući.

Početkom godine Gabigol je pozajmljen Flamengu na godinu dana i to se ispostavilo kao pun pogodak, jer se Barbosa preporodio.

Ima tek 23 godine i ako nastavi sa ovakvim partijama mogao bi da bude veliko pojačanje Neroazurima na zimu, ako reše da ga vrate i pruže mu još jednu šansu.

Selektor Brazila Tite saopštio je spisak reprezentacije za predstojeće kontrolne mečeve u oktobru protiv Nigerije 10.10. i Senegala 13.10.

Gabigol za reprezentaciju ima četiri nastupa i dva gola koja su bila zabeležen 2016. Od tada je bivao pozivan ali nije igrao, a na poslednje okupljanje bio je pozvan pre više od godinu dana.

Pored njega Tite je na spisak uvrstio još šestoricu igrača iz brazilske Serije A.

SPISAK BRAZILA

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Seleção Brasileira de Futebol (@cbf_futebol) on

Golmani: Ederson (Mančester Siti), Veverton (Palmeiras), Santos (Atletiko Parananse);

Defanzivci: Dani Alveš (Sao Paulo), Danilo, Aleks Sandro (Juventus), Renan Lodi (Atletiko Madrid), Tijago Silva, Markinjos (PSŽ), Eder Militao (Real Madrid), Rodrigo Kajo (Flamengo); Vezisti: Kazemiro (Real Madrid), Artur (Barselona), Fabinjo (Liverpul), Mateus Enrike (Gremio), Filipe Kutinjo (Bajern Minhen), Lukas Paketa (Milan);

Napadači: Everton (Gremio), Roberto Firmino (Liverpul), Gabrijel Barbosa (Flamengo), Ričarlison (Everton), Nejmar (PSŽ) i Gabrijel Žesus (Mančester Siti).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA