≫ 

Zvezda traži promenu pravila o strancima: Bajern ima trojicu Nemaca, u Srbiji vlada diskriminacija!

Oštra reakcija Zvezde posle poraza u 161. večitom derbiju, gde crveno-beli nisu mogli da računaju na četiri stranca

  • 47
Zvezdan Terzić i Zvezda Bajern

Foto: Marko Jovanović

Generalni direktor FK Crvena zvezda, Zvezdan Terzić, osvrnuo se tokom obraćanja javnosti i na pravilo o broju stranaca.

U Srbiji je moguće da ekipa ima maksimalno četvoricu stranaca u protokolu jedne utakmice ili na terenu, što se odrazilo na Zvezdinu pripremu derbija.

Ekipa je kreirana za Evropu i u njoj je bilo praktično nemoguće sklopiti adekvatnu formaciju posle povrede beka Milana Rodića, što je rezultiralo potpunim tumbanjem i improvizacijom.

Mateo Garsija

Garsija je bio žrtva pravila u derbiju Foto: Marko Jovanović

Iako je Zvezda sama kriva za poraz, što je i Terzić priznao, najavljena je i bitka za promenu pravila o broju stranih igrača, pošto je to osnov za pariranje ekipama na evropskom frontu.

- To je urađeno naopako, Srbija je potpisnik da naši igrači nisu stranci u EU, FSS je doneo jedan diskriminatorski akt, gde poništava Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj Uniji, gde igrače iz Evropske unije proglašava strancima, a Zvezda će uraditi sve da se zakon i propis poštuju. Taj propis znači da je šest stranac dozvoljeno, a to je ovde smanjeno na četiri i to je bio udar na Zvezdu. Zvezda smatra da to nije u skladu sa interesima srpskog fudbala, ne može da parira Olimpijakosu sa devet stranaca, a mi da imamo četiri, a javnost očekuje velike uspehe. Samo s domaćim igračima to ne može ni velika sila kao što je Bajern - rekao je Terzić, konstataciju da je šampion Nemačke protiv Zvezde imao u startnoj postavi samo trojicu domaćih igrača, Nojera, Kimiha i Šilea.

FK Bajern Minhen - FK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

-   Veliki Bajern u državi od 100 miliona ljudi ima osam stranaca, a samo trojicu Nemaca. Zbog uspeha u Evropi, i prošle godine su svi klubovi iz Superlige dobili tri i po miliona, i sada su, svi su podelili pare za uspeh Zvezde u Evropi. A ne bi bilo uspeha da nema stranca. A videli ste koliko stranaca ima u drugim klubovima. Srbija i dalje robuje nazadnim pravilima i ne može se tako napred.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FSS

    23. septembar 2019 | 23:39

    Ovim obavestavamo zvanicno da je Zvezda podnela tuzbu protiv Partizana, za ubijanje ugrozene vrste pauka koji se nastanio na golu Crvene Zvezde. Zvezda ga je svo ovo vreme branila taktikom 5-3-1-1 ili takozvanom "samo da ga ne primimo, a ako svira penal dobijamo 100%."

  • Petar

    23. septembar 2019 | 15:12

    Šta ne treba da nam igraju domaći mladi igrači a lopove

  • Kalab

    23. septembar 2019 | 21:08

    Partizan je u prvih 11 imao dva deteta iz svoje škole od 17 i 18 godina.A samo 3 stranca u stsrtnih 11.Ovo našta se Terzić vadi jenjegov blam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA