≫ 

Šokantan meč u Humskoj: Partizan izgubio u 96. minutu, meč prekidan tri puta zbog spornog penala

Ni ovaj susret nije mogao da prođe bez incidenata, spornih odluka i mnogo uzbuđenja na kraju susreta

Grobari, Fk Partizan, Voždovac Foto: MN Press, Telegraf

Fudbaleri Partizana doživeli su prvi poraz ove sezone u Superligi, i to na svom terenu od Voždovca koji je u meču 11. kola slavio, 2:1. Meč su obeležili prekidi, bakljada Grobara, "sporni" penal dosuđen golmanu Stojkoviću, kao i dva pogotka u poslednjim minutima. 

Za ovaj duel trener Savo Milošević nije mogao da računa na dvostrukog strelca sa meča protiv Astane, Umaru Sadika, koji je pauzirao zbog kartona, i njegov izostanak se, i te kako, osetio u igri crno-belih.  Sa druge strane bila je to prilika za Lazara Markovića da prvi put od povratka među crno-bele počne meč i u ulozi "lažnog špica" uradi nešto konkretnije.

FK Partizan Foto: MN Press

Od starta crno-beli su igrali ofanzivno i stvarali šanse, dok su se gosti uspešno branili. Prava uzbuđenja viđena su sredinom poluvremena, u 28. minutu. Urošević greši u odbrani i šalje lošu povratnu loptu ka Stojkoviću koji je, po proceni sudije Momčila Markovića "potkačio" igrača Voždovca, što je bio signal da se pokaže na belu tačku.

Usledili su protesti Stojkovića, koji je pobesneo, kao i klupe Partizana, ali bez promene odluke glavnog arbitra meča.  Penal uspešno realizuje Nemanja Nikolić, za početno vođstvo popularnih Zmajeva.

Odmah po golu Voždovca usledio je totalni haos u Humskoj, zbog kojeg je u tri navrata prekidan meč! Tako su prvo Grobari sa istočne tribine ubacili baklje na teren uz pogrdno skandiranje predsedniku FSS Slaviši Kokezi. Tokom prve neplanirane pauze i trener Savo Milošević takođe je imao šta da kaže sudiji.

I to nije bilo sve. Samo što se igra nastavila pomoćni sudija Đurđević pogođen je bakljom, da bi meč i treći put bio prekinut  posle transparenta koji su razvili Grobari, i na kojem je pisalo: "Sudijska komisija Kokezina banda, izmislja pravila da se poraz Zvezde opravda".

Kada se situacija na tribinama primirila, meč je nastavljen i potom produžen čak 9 minuta, ali do promene rezultata nije došlo.

FK Partizan Foto: MN Press
FK Partizan Foto: MN Press
FK Partizan Foto: MN Press

U nastavku, meč je počeo mnogo mirnije, barem kada je reč o dešavanjima oko terena. Sa druge strane,  fudbaleri crno-belih opsedali su gol Voždovca. Ipak, konkretne šanse za izjednačenje nije bilo.  Najkonkretniji je bio Tošić, koji uglavnom solo akcijama pokušavao da probije odbranu gostiju.

Kada je reč o gostima, oni su se uspešno branili, strpljivo igrali na svojoj polovinu, čuvali prednost i čeka šansu iz eventualne kontre. To im se obilo o glavu u 90. minutu kada je Strahinja Pavlović izjednačio, da bi u 96. minutu Šehović napravio neverovatnu grešku, promašio loptu i omogućio Marku Deviću da zatrese mrežu Stojkovića za veliku pobedu Voždovca u Humskoj.

Posle ovog poraza crno-belih, u domaćem prvenstvu više nema neporaženih ekipa. Da podsetimo, u meču odigranom u subotu, prvi poraz doživeo je i TSC od Radnika iz Surdulice, takođe posle sumnjivog penala. 

Sastavi:

Partizan: Stojković, Urošević, Pavlović, Ostojić, Brežančić, Šćekić, Natho, Asano, Tošić, Stevanović, Lazar Marković

Napredak: Ilić, Cvetković, Mašović, Stojčev, Zličić, Lasickas, Stanisavljević, Purtić, Nikolić, Hajdin

Superliga, 11. kolo: 

Subota: 

Čukarički - Javor 2:0

(Kovač 13, N''Daje 62)

Mačva - Radnički Niš 0:1

(Mihajlović 63)

Rad - Proleter 1:1

(Perendija 58. penal - Jovanović 22)

Radnik - TSC 1:0

(Makarić 52. penal)

Nedelja:

Inđija - Mladost 0:2

Napredak - Crvena zvezda 0:1

Partizan - Voždovac 1:2

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fudbalski ne strucnjak

    6. oktobar 2019 | 22:47

    faul je sve ono sto sudija svira

  • Mihailović

    6. oktobar 2019 | 19:23

    Mislio sam da je bio penal i čudio se šta se toliko bune ali na zadnjem snimku se vidi kako igrač pada da ga Stojković nije dotakao...utakmicu gledam na Arena sport1. Kasnije su ponavljali snimke na kojima misliš da je prekršaj, a onaj gde se vidi da nije bio prekršaj više ne prikazuju...nisam očekiva ovo od Arene sport, da krije snimak

  • Aca BJ

    6. oktobar 2019 | 20:16

    Opet će Stojković da se seli iz Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA