≫ 

Neverovatan kiks golmana skupo koštao Lion: Hteo da otvori kontru, pa primio gol sa skoro 30 metara

Tragičar utakmice je kapiten Antonio Lopez

  • 0
Antonio Lopez greška, Benfika - Lion printscreen: YouTube/Teln Star

U utakmici trećeg gola grupne faze Lige šampiona između Benfike i Liona viđena je velika borba, a meč je odlučio jedan detalj - jedna neverovatna greška iskusnog golmana Antonia Lopeza kada je loptu ''poklonio'' protivničkom igraču kome nije bilo teško da u 85. minutu donese pobedu svojoj ekipi.

Utakmica je počela radnim golom Benfike što je možda i razlog malo većoj dominaciji Liona tokom ostatka meča. Već u četvrtom minutu Rafa Silva je doveo domaćina u vodstvo.

Gosti su napadali i pokušavali. Utakmicu su završili sa 15 šuteva ka golu, ali im je falila preciznost jer su samo dva puta uspeli da zaposle protivničkog golmana.

Liga Šampiona, Juventus - Lion Foto: Tanjug/AP

Dobro se branila Benfika, ali je kapitulirala u 70. minutu kada Leo Dubois odlično centrirao za Memfisa Depaja koji se našao sam ispred golmana i nije mu bilo teško da izjednači rezultat.

Nakon datog gola došlo je do promene stanja na terenu jer je domaća ekipa preuzela inicijativu, stvorila nekoliko šansi i kada se mislilo da će se utakmica završiti sa 1:1 dogodila se jedna od najvećih golmanskih grešaka svih vremena u Ligi šampiona.

Nakon jedne lagane lopte, koja je bez ikakve opasnosti stigla do kaznenog prostora golmana Antonia Lopez,a nastala je drama.

Antonio Lopez greška, Benfika - Lion printscreen: YouTube/Teln Star

Iskusni golman je uradio nešto što se ne radi, nalazio se praktično na bočnoj ivici kaznenog  kada je uputio loptu duboko ka sredini.

Lopta je pala ''na ničiju zemlju'', daleko do igrača Liona koji je trčao ka njoj da bi je uhvatio međutim, prvi do nje je stigao fudbaler Benfike Pici koji je reagovao iz prve i sa preko 25 metara poslao loptu u praznu mrežu.

Tim kiks golom meč je odlučen, Benfika je došla do važna prva tri boda i sa time je grupu učinila vrlo uzbudljivom i izjednačenom.

Zanimljivo je da su orlovi imali svega dva šuta u okvir gola za ceo meč i oba su završila u mreži.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Slon mu je zabio gol kroz noge i zapečatio mu golmansku karijeru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA