≫ 

Zvezda videla moć Barselone, novi trener prodrmao tim, ali još ima da se radi!

Crveno-beli igrali odlično u odbrani, ali su podbacili u napadu

KK Crvena zvezda - KK Barselona Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u meču 4. kola Evrolige od Barselone 73:65 (12:16, 21:20, 24:13, 16:16) jednog od najjačih timova ove sezone u ovom takmičenju, i tima koji sa klupe predvodi srpski trofejni trener Svetislav Pešić.

Zvezda je pre dva dana ostala bez trenera, jer je Milan Tomić podneo ostavku, pa je ekipu vodio njegov pomoćnik Andrija Gavrilović. Za ovaj meč u protokolu je bio i Ognjen Kuzmić, koji se još oporavlja od saobraćajne nesreće i odigrao je samo 3,5 minuta.

Ovo je Zvezdi treći poraz uz jednu pobedu, dok Barselona ima sve četiri pobede.

KK Crvena zvezda - KK Barselona Foto: Marko Jovanović

Zvezda je odigrala perfektno 17 minuta utakmice. Snažna odbrana, bacanje po parketu za svaki loptu, veoma lepršavo u napadu sa dosta kretnji i izrađenih šuteva. O tome govori i maksimalna prednost 33:20 u 16. minutu.

Delovalo je da će tada da Zvezda možda da prelomi i na veću razliku, ali to se nije desilo. Kao da su posustali energetski i Barselona, koja je do tada igrala vrlo slabo u napadu pravi seriju i preko Mirotića stiže do 36:33 na poluvremenu.

KK Crvena zvezda - KK Barselona Foto: Marko Jovanović

Već tada se videlo da će teško biti u nastavku meča za crveno-bele. Kao da su se energetksi potrošili u odbrani u prih 17 minuta i nisu imali snage da u nastavku igraju na tom nivou. Za razliku od iskusnih igrača Barselone koji su raspodelili energiju u prvom poluvremenu.

Treća četvrtina je uvek ključna u ovakvim duelima, ili ostaješ u egealu i uspeš nekako da prelomiš meč na neku veću razliku ili padaš. Upravo se Zvezdi desilo ovo drugo. Katastrofalna treća četvrtina koju su izgubili sa 24:13. Odbrana Barselone paklena, Zvezda bez energije, nijedan igrač da iskoči i Katalonci su rutinski poveli sa 49:57.

KK Crvena zvezda - KK Barselona Foto: Marko Jovanović

U poslednjem periodu Barselona je došla do 51:64 što je plus 13 i tada je delovalo da su već priveli meč kraju. Zvezda je takođe igrala dobro u odbrani, ali je problem bio u napadu. Slabo se kretala lopta, nije bilo rešenja, dosta promašaja.

Uspela je Zvezda na kraju borbenošću da smanji razliku na samo plus sedam, ali nije uspela da preokrene meč. Ipak, mora se reći da je odigrala odlično odbranu tokom celog meča, a da je napad zatajio, jer za napad treba malo i kvaliteta i talenta.

CRVENA ZVEZDA - BARSELONA 65:73 (16:12, 20:21, 13:24, 16:16))

CRVENA ZVEZDA: Kuzmić 2, Čović, Braun 6, Perperoglu 6, Davidovac 7, Lazić, Faje 8, Dobrić 8, Gist 10, Dženkins 3, Simanić 8,  Odžo 7

BARSELONA: Dejvis 14, Hanga 8, Smits 5 , Pustoj,  Oriola,  Abrines 1, Higins 5, Kurik 15, Bolmaro, Martinez, Mirotić 21 (6 sk), Tomić 4

KK Crvena zvezda - KK Barselona Foto: Marko Jovanović

IV ČETVRTINA:

40. MIN: 65:73 Barselona rutinski privodi meč kraju i stiže do četvrte pobede

38. MIN: 58:71  Barselona ide lagano ka pobedi zahvaljujući Mirotiću koji lagano u napadu rešava sve situacije svojim kvalitetom.

35. MIN: 53:65 Održava prednost gostujuća ekipa preko Kurika i Dejvisa uz pomoć Hange i Higinsa. Zvezda igra dobru odbrnau, ali fali realizacija u napadu.

33. MIN: 51:64 Plus 15 za Barselonu u ovim momentima i ovo je praktično već rešen meč. Odigrali su snažno odmah na startu poslednje deonice i prelomili meč.

KK Crvena zvezda - KK Barselona Foto: Marko Jovanović

III ČETVRTINA

30. MIN: 49:57 Barselona je odigrala odlično ključni period meča treću četvrtinu koji je dobila sa 24:13 i stekla lepu prednost pred nastavak poslednjeg dela meča. Zvezda je pala u energiji i to se odmah osetilo na rezultatu

28. MIN: 45:50 Zvezda gubi ritam ove utakmice, sve teže doalzi do poena, kao da je ponestalo snage. Barselona na iskustvo ima prednost od pet poena.

25. MIN: 44:48 Barselona je u seriji i mora da se seče to tajmautom, što i radi Gavrilović jer su uspeli da preokrenu rezultat

24. MIN: 42:41 Zvezda pokušava da stvori prednost, ali teško ide, Barselona sve vreme diše za vratom crveno-belima, Mirotić ima već 17 poena i sada se razigrao.

22. MIN: 38:35 Nastavlja se velika borba na parketu Pionira, Zvezda ima prednost, ali se čini da posustaje.

KK Crvena zvezda - KK Barselona Foto: Marko Jovanović

II ČETVRTINA:

20. MIN: 36:33 Ipak, mali pad u finišu četvrtine dao je igračima Barselone da dođu "do daha" i pokažu kvalitet i smanje prednost na samo tri poena serijom 6-1.

19. MIN: 35:27 Barselona je uzvratila serijom 7-0 preko Mirotića i smanjila prednost., ali je Zvezda zaustavila seriju i uspela da nastavi u svom ritmu.

KK Crvena zvezda - KK Barselona Foto: Marko Jovanović

16. MIN: 33:20 U igru ulazi Ognjen Kuzmić, njegov prvi meč za crveno-bele, a Zvezda nastavlja da melje i preko Dobrića dolazi do maksimalne prednosti. Malo kasnije Čović probija i daje asistenciju za Kuzmića koji polaže da "ludnicu" u dvorani!

 
 
 
View this post on Instagram
It’s the orchestration of Gods perfect work. Thank you Lord 🙌🏽👣💫 @ognjenkuzmic1A post shared by Tomisha Monae Kuzmic (@tomishamonaekuzmic) on

14. MIN: 24:18 Paklena odbrana Zvezde, bacaju se po terenu za svaku loptu, deluju potpuno kao druga ekipa u odnosu na prethodne utakmice. Gist je čak poogodio i trojkum Perperoglu se bacio na parket ukrao loptu i poentirao iz kontre, a Pešić tražio novi tajmaut.

KK Crvena zvezda - KK Barselona Foto: Marko Jovanović

12. MIN: 16:15 Barsa uzvraća trojkom na početku četvrtine. Ključ Zvezdine odbrane u prvoj četvrtini je zaustavljanje Korija Higinsa glavnog igrača, koji je šutirao 0-3 za sada. Ako uspeju da ga i dalje drže pod kontrolom mogu da račnaju na dobar rezultat.

KK Crvena zvezda - KK Barselona Foto: Marko Jovanović

I ČETVRTINA:

10. MIN: 16:12 Mali broj poena u prih 10 minut nagoveštava vrlo tvrdu utakmicu sa jakim odbranama. Zvezda za sada konroliše ovaj meč, pre svega odbranom, ali im malo nedostaje tečnosti u napadu jer imaju 7 izgubljenih lopti.

8. MIN: 14:9 Simanić ubacuje trojku, ukupno pet poena, i pokazuje da je nepravedno bio zapostavljen kod Tomića. Njega čuva Nikola Mirotić najskuplji igrač Evrolige (5,4 miliona evra po sezoni) Dženkins igra paklenu odbranu na plejmejkeru Barse i krade jednu loptu posle koje lagano daje koš za delirijum u Pioniru.

6. MIN: 8:4 Zvezda za sada dobro parira kvalitetnijim igrčima i nekadašnjim asovima NBA i održava prednost. Odžo dominira sa 5 poena. Za sada odlična odbrana Zvezde u uvodnim minutima.

2. MIN: 4:2 Simanić u prvom napadu hrabro napada najskupljeg igrača Evrolige Mirotića i daje koš, a posle Odžo zakucava.

Navijači Zvezde na početku meča kao po običaju zviždali su himni Evrolige

Sastav Zvezde, Ognjen Kuzmić Foto: Telegraf

Košarkaši Zvezde će imati podršku oko 8000 navijača u hali "Aleksandar Nikolić" protiv Barselone.

Karata nema još od utorka, a za sve one koji neće biti u dvorani tu je uživo tekstualni prenos na Telegrafu:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Žestoka frka u tunelu Pionira: Lazić u klinču s navijačem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YoJ

    24. oktobar 2019 | 22:09

    У Пиониру све сами позери,позоришна атмосфера,значи катастрофа...

  • sever

    24. oktobar 2019 | 22:37

    Definitvno ovaj tim nema sta traziti u EL.

  • Serb

    24. oktobar 2019 | 22:37

    Ovaj covic vise nema smisla .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA