≫ 

Sa 'svemirskog broda' u Surdulicu - nije problem sa ovakvim timom: Prvotimci Zvezde gosti Telegrafa

Na sajmu medija prvotimci crveno-belih Njegoš Petrović i Veljko Nikolić otkrili su kako je, nakon Lige šampiona, vratiti se u Super ligu, koja je razlika u radu omladinske škole nekad i sad, preporučili su knjigu...

  • 5

Mladi fudbaleri Crvene zvezde Njegoš Petrović i Veljko Nikolić bili su gosti Telegrafa na sajmu medija.

Po sopstvenim rečima ovo je im je prva poseta kako sajmu medija tako i sajmu knjiga sa kojih nose odlične utiske.

Njegoš Petrović je ovog leta stigao iz Rada, a već je uspeo da postane igrač od poverenja trenera Vladana Milojevića. Iako je do skora 20-godišnji vezista igrao samo Super ligu Srbije, od ove godine dobija šansu i u Ligi šampiona.

Dobio je šansu da zaigra i na najskupljem stadionu na svetu, stadionu Totenhema čija je izgradnja koštala milijardu evra.

- Neverovatan ja osećaj, kao da ste odvojeni od sveta, kao da igrate na nekom svemirskom brodu, bukvalno neka druga dimenzija i osećaj je zaista neverovatan - ističe Petrović.

Sajam Medija 2019, Fudbaleri Crvene zvezde, Veljko Nikolić, Njegoš Petrović Njegoš Petrović; Foto: A. Nalbantjan

Organizovanog dolaska navijača nije bilo, ali se njihovo prisustvo osetilo, a tome je doprinelo i to što su tribine odmah do terena, nema atletske staze.

- Sigurno nedostatak atletske staze doprinosi još boljem ambijentu. Nije bilo dosta navijača, ali su se oni čuli, kao što se čuju svaku utakmicu, bili su glasniji od navijača Totenhema, i mogu da kažem da mi je jako drago što sam igrao - rekao je Njegoš Petrović.

Nakon igranja na ''svemirskom brodu'' kako je stadion Totenhema opisao Petrović, nimalo lako nije vratiti se na terene Super lige međutim, vezista Zvezde kaže da su oni profesionalci i da moraju da se prilagode na svaki teren.

- Nije nam bilo teško, mi smo profesionalci i već smo se navikli na to (promenu terena sa evropskih na srpske). Generalno kada dođete sa tog stadiona u Surdulicu ili bilo gde, ne mogu da kažem da je isto, ali nema tu neke ogromne razlike jer na svaku utakmicu gledamo isto i gledamo da idemo na pobedu - natavlja priču ovogodišnje pojačanje Zvezde.

Sajam Medija 2019, Fudbaleri Crvene zvezde, Veljko Nikolić, Njegoš Petrović Foto: A. Nalbantjan

Mentalna priprema je jako bitna, a šef tima Vladan Milojević sa svojim timom to odlično radi.

Veljko Nikolić je neko ko je ponikao u Crvenoj zvezdi, prošao je sve mlađe kategorije i najbolje je upućen u stanje omladinske škole do pre nekoliko godina i sada.

- Do pre dve, tri godine u klubu nije bila najbolja situacija. Kao što znate nije bilo ni vode ni struje, ali digli smo se iz toga i pokazali smo kakav smo klub. Sada je hvala Bogu sve unredu, treninzi, oprema za treninge, svlačionice... sve je u najboljem redu i nadam se da će svake sledeće godine biti sve bolje - počinje sa nama razgovor i Veljko Nikolić.

Obaveze fudbalera su velike. Gotovo po cele dane provode na stadionu, bilo da treniraju ili imaju timske sastanke i okupljanja, zbog toga je jako malo slobodnog vremena.

- Kada imamo trening ujutru ostatak dana provedem najviše kući, najiskrenije, uz neku knjigu, seriju, film ili mi dođe društvo da igramo FIFA-u ili tako neke igrice. Trudim se naravno da odem nekad u bioskop, generalno jako volim i pozorište - kaže Njegoš Petrović.

Sajam Medija 2019, Fudbaleri Crvene zvezde, Veljko Nikolić, Njegoš Petrović Foto: A. Nalbantjan

- Svaki igrač je drugačiji, svaki igrač svoje slobodno vreme provodi na drugačiji način. Ja kao i Njegoš volim da odem u bioskop, volim da igram ''Soni'', ali najviše volim posle treninga, kada imam to slobodno popodne ili veče da odem kući da odmaram, da odgledam neki film ili seriju - slaže se Veljko Nikolić sa Njegošem.

Što se tiče knjiga Nikolić je pozvao svog kolegu Petrovića da sa nama podeli knjigu koju trenutno čita.

- Radi se o knjizi ''Moć podsvesti'', jedna jako dobra i kvalitetna knjiga koja je mene lično naučila dosta o životu i pomogla mi je, tako da je preporučujem svima.

Nejgoš Petrović i Veljko Nikolić imaju 20 godina i spadaju u mlađe igrače, ali sa velikim potencijalom. U ekipi Zvezde ima igrača koji su stariji i više od 10 godina od njih, ali obojia se slažu da na treninzima nije bitno ko koliko ima godina ili staža, već ono što pokazuješ na terenu.

- Primljeni smo odlično i ne vidi se razlika da su toliko stariji od nas jer niko to ne gleda tako. Gledamo svi da smo jednaki, isti i mislim da zbog toga i imamo pozitivne rezultate. Atmosfera u svlačionici je zaista odlična - naglašava Njegoš.

Da je atmosfera zaista dobra i da su godine samo broj povrđuje i Veljko koi ističe da se u svlačionici Zvezde gledaju neke druge stvari.

- Ne gleda se ko koliko godina ima nego, barem kod nas, ljudske vrednosti. Nije bitno ko je od koga koliko stariji već kakav si čovek i svi će te dobro prihvatiti ako si ti dobar prema njemu.

Sajam Medija 2019, Fudbaleri Crvene zvezde, Veljko Nikolić, Njegoš Petrović Foto: A. Nalbantjan

Zvezdu očekuje nova utakmica protiv Totenhema na Marakani 6. novembra. Trener Milojević je nakon prve utakmice rekao da je skauting jedno, ali kada je meč počeo da je to bilo sasvim druga stvar. Međutim mnogi novinari su se složili sa činjenicom da je 5:0 ipak bio preveliki rezultat, a sa time se slažu i mladi Zvezdini prvotimci.

- Na Marakani je uvek drugačije i nikome nije bilo lako. Voleo bi da se ponovi istorija iskreno. Protiv Liverpula je tamo bilo 4:0, a drugu su izgubili 2:0, i mislim da se ove godine poklapa maltene isti datum tako da želim 2:0 protiv Totenhema - zaključio je Petrović

Veljko Nikolić je jedan od najtalentovanijih igrača poniklih u Ljutice Bogdana 1a iz generacije 99. Od njega se tek očekuje u godinama koje dolaze da ponese igru kluba. Za sada utakmice gleda sa tribina, ali već od sledeće godine možda da bude u koži Njegoša Petrovića i da zaigra na najvećim stadionima Evrope.

- Utakmica protiv Totenhema u Londonu nije skroz realna, imali smo i mi svoje šanse, ali oni su nas stvarno napali. Oni su jedna od sigurno top pet ekipa na svetu, ali kao što je rekao i Njegoš na Marakani nije lako igrati, nije se lako opustiti kao kad igraš kod kuće. Optimista sam pred utakmicu i mislim da možemo da ostvarimo povoljan rezultat - zaključio je i Nikolić.

Na kraju su se prvotimci Crvene zvezde upoznali sa najtalentovanijom srpskom atletičarkom Milicom Gardašević koja je takođe bila gošća Telegrafa na sajmu medija.

Naslednica Ivane Španović je fudbalerima Zvezde poželela sve najbolje u nastavku sezone, a kroz osmeh je dodala osim protiv njene Vojvodine, dok su fudbaleri njoj poželeli da i u narednim godinama nastavi da osvaja odličija sa najvećih takmičenja.

Sajam Medija 2019, Fudbaleri Crvene zvezde, Veljko Nikolić, Njegoš Petrović Veljko Nikolić, Milica Gardašević i Njegoš Petrović; Foto: A. Nalbantjan

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prcko

    28. oktobar 2019 | 19:31

    Zvezda ponos Srbije, dok grobari ni autobus nemaju mi putujemo svemirskim brodom.

  • smijurija

    28. oktobar 2019 | 18:25

    nes ti igraca..hahah i kluba iz koga doalze...hahahha

  • Prcoje

    29. oktobar 2019 | 09:49

    Uvek bili jedini pravi, vrhunski, evropski, srpski klub. Zato ovi pored, mogu da budu ponosne komšije evropskog i svetskog šampiona. vo vjeki vjekov, Amin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA