≫ 

Groznica EURO žreba (ne) drma Srbiju, iz FSS poručili: Nismo pričali o smeni Tumbakovića

Bukurešt je danas domaćin izvlačenja grupa za predstojeće Evropsko prvenstvo

  • 8
Ljubiša Tumbaković Foto: Marko Jovanović

Fudbalska reprezentacija Srbije danas (18) će saznati imena rivala sa kojima bi mogla da se nadmeće na Evropskom prvenstvu 2020. godine, koje još nije osigurala.

Podsetimo, naš nacionalni tim ima šansu da se preko baraža domogne završnig turira, za šta je potrebno da savlada Norvešku u gostima, a onda Škotsku ili Izrael na domaćem terenu.

Samo jedna od ove četiri reprezentacije biće razvrstana u neku od grupa koje će u subotu biti žrebane u Bukureštu.

Na licu mesta su u predstavnici FSS, predsednik Slaviša Kokeza, direktor Vladimir Matijašević i generalni sekretar Jovan Šurbatović, a Mtijašević je za RTS, sem o žrebu, govorio i o statusu selektora Ljubiše Tumbakovića posle spekulacija da bi mogao da bude smenjen.

- Nismo pričali o promeni selektora. Ne vidim svrhu takvih tekstova koji se povremeno pojavljuju u medijima i koji nisu tačni. Ne donose dobro ni selektoru, ni savezu, ni igračim - rekao je Matijašević za RTS.

Poznato je da će Srbija, ako se plasira na Euro, igrati u grupi sa Engleskom, u Londonu i Glazgovu, a još dva potencijalna rivala saznaće danas.

- Dobro je biti ovde, ali moramo da budemo realni. Žreb posmatramo kroz prizmu onoga što nas očekuje u martu. Za nas je utakmica protiv Norveške daleko bitnija od toga protiv kojih ćemo selekcija eventualno igrati ako se plasiramo na EP - istakao je Vladimir Matijašević.

Vladimir Matijašević Matijašević i Tumbaković Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoćo

    30. novembar 2019 | 15:43

    Ma daj... Ko jos vjeruje u plasman na ep, sa ovom garniturom u fss...

  • vuk

    30. novembar 2019 | 15:51

    bilo ko za nas su prekaki..i zenska fudbalska repka da dodje od njih su zas prejaki..

  • Rola

    30. novembar 2019 | 15:40

    Sada sam siguran da će Tumbaković dobiti otkaz. U našem sportu sve sto kažu urade suprotno. Pričaju da se ne kupuju bodovi da se nezna unapred šampion da sudije ne sude po naredjenju i tako dalje i tako bliže. Kada su rekli da nisu pričali o Tumbinoj smeni sada sigurno znam da leti. Samo neznam koji van zemaljac dolazi za selektora kako bi prodrmao ove naše igrače što umislili da su neko i nešto a na terenu balerine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA