Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta čeka Partizan ako se ne pojavi protiv Zvezde u Kupu? Disciplinski pravilnik propisuje žestoke kazne

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crno-beli bi mogli čak i da budu suspendovani

  • 96
FK Crvena Zvezda - FK Partizan Foto: Nikola Tomić

Mnogo bure se podiglo nakon jučerašnjeg 173. večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana, koji je posle više od 100 minuta igre na stadionu "Rajko Mitić" pripao domaćima - 3:2 (1:1).

U Partizanu su ogorčeni deljenjem pravde sudije Pavla Ilića i smatraju da je on direktno uticao na konačni ishod ove utakmice, zbog čega su zapretili da se neće pojaviti na utakmici Kupa Srbije u sredu na istom mestu protiv Zvezde.

Uprava Partizana izdala je i saopštenje u kojem se jasno navodi da crno-beli ozbiljno razmišljaju o nastupu na toj utakmici posle svega viđenog juče na Marakani.

Međutim, jasno je da bi u slučaju izostanka Partizan bio i žestoko kažnjen, ne samo novčano, već i potencijalnim daljim suspenzijama, što bi dodatno zakomplikovalo stanje u Humskoj.

U nastavku je izvod iz Disciplinskog pravilnika Fudbalskog saveza Srbije u kojem se može videti da bi Partizan mogao da ostane bez trenera ili igrača na period do čak godinu dana.

- Igrač ili fudbalski radnik koji nagovara tim da iz bilo kojih razloga napusti teren ili ne započne određenu igru, kazniće se:

1) zabranom igranja u trajanju od šest meseci do godinu dana, odnosno:

2) zabranom vršenja funkcija u trajanju od šest meseci do jedne godine.

Fudbal derbi FK Crvena Zvezda FK Partizan Foto: Mileta Mirčetić

Za Kup Srbije važi pravilo da ako tim ne bude nastupio na utakmici, da će biti kažnjen novčanom kaznom ili isključenjem iz budućih takmičenja, tako da bi to automatski moglo da znači da Partizan ne bismo gledali u najmasovnijem takmičenju ni naredne sezone 2024/25, prema članu 68. Disciplinskog pravilnika Fudbalskog saveza Srbije.

Kompletan pravilnik možete pronaći na sledećem linku.

(Telegraf.rs)

Video: "Po meni ovo nije odgurivanje, nije prekršaj": Sudijski ekspert govorio o spornom faulu sa derbija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    21. april 2024 | 11:30

    Zvezdaš sam i hteo bi da ovo napišem.Vi Partizanovci se sada bunite NEĆETE izaći ALI NESMETE da ne izađete ŠTA ste vi radili 2011 VOJVODINI?POKRALI STE JE VI I SUDIJE i VOŠA je izašla sa terena i vi ste posle toga prozivali i provocirali navijače Vojvodine.A šta SAD HOĆETE?Dok je Tole bio predsednik FS SRBIJE vi ste bili 7 ili 8 puta UZASTOPCE prvaci i sudije uz vas????Tada je bilo SVE U REDU.

  • Kralj

    21. april 2024 | 11:16

    Igrace oni, nego to je ta igra kukaj kukaj kukaj. Dva Cista Penala, cist Gol koj se ponistava a oni Kukaju, ma to obraza nema.

  • Burek

    21. april 2024 | 11:17

    Ma nema od toga ništa, izaći će na teren najnormalnije nego samo dramatizuju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA