≫ 

Lalatović "dao otkaz" Lazetiću: Mi nemamo sportskog direktora, otkad nije u klubu svi su srećni

Trener "lala" posle meča sa Radnikom nastavio sukob sa sportskim direktorom kluba

  • 10

Posle novog kiksa Partizana, Vojvodina je ostala na drugoj poziciji kao jedini konstantni pratilac "odbeglog" lidera Crvene zvezde, otud i zadovoljstvo na licu trenera "Lala" Nenada Laltovića posle "minimalca" sa Radnikom (1:0).

Iza Lalatovića je i sukob sa sportskim direktorom Nikolom Lazetićem koga je ponovo pominjao na konferenciji za medije na "Karađorđu", uz konstataciju da nije siguran da Lazetić i dalje obavlja funkciju sportskog direktora, što je, kako je naglasio, obradovalo sve u klubu.

- Ovo je najveći uspeh za moje igrače i ja im čestitam na svemu što su uradili ove polusezone. Ekipe su izjednačene i nije lako igrati. Niti smo mi kvalitetniji od drugih, niti su drugi kvalitetniji od nas, ali imamo jak kolektiv, a atmosfera u klubu u poslednjih mesec i po dana je stvarno sjajna. Moram da kažem i to da već mesec i po dana radimo bez sportskog direktora, jer ga nemamo. Ne znam da li je Nikola Lazetić zvanično dao otkaz, ali od njegovog odlaska, atmosfera u klubu se jako popravila i igrači su ponovo nasmejani, a zaposleni zadovoljni. Dobri rezultati se i stvaraju iz dobre atmosfere, a ona nas je bila poljuljala u jednom momentu.

O samoj utakmici je rekao...

-  Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri, a mom kolegi, igračima Radnika i ljudima koji vode taj klub iz sveg srca želim da ostanu u ligi i siguran sam da će u tome uspeti, jer imaju kvalitetnog trenera, kvalitetne fudbalere i predstavljaju jedan od najorganizovanijih klubova u Srbiji - kaže Lalatović, prenosi sajt novosadskog kluba.

Na današnjem meču, baš kao i u prošlom kolu protiv Rada, Vojvodina nije iskoristila jedanaesterac što, ipak, nije bilo kobno po domaći sastav pred jedva 500 gledalaca.

- Protiv Rada smo promašili penal pri rezultatu 2:1, kada smo mogli da rešimo utakmicu, a sada kod 0:0. Međutim, oba penala su izveli mladi igrači: Topić koji ima 18 godina i Veselinović koji ima 20. Na treninzima vežbamo penale i oni ih dobro šutiraju, a na utakmici ja uvek pustim da penal izvede igrač koji je odlučan i koji sam traži da to uradi. No, možda im je nedostajalo iskustva da penal pretvore u pogodak - kaže Lalatović.

Nenad Lalatović Foto: MN PRess

Ipak, bez obzira na to, on je zadovoljan igrom koju su prikazali crveno-beli.

- Imali smo inicijativu tokom svih 90 minuta, iako je svoje šanse imao i Radnik, koji je igrao otvoreno i želeo da dođe do jednog ili sva tri boda. Na našu sreću, nije uspeo u tome, a danas su nam još neki rezultati išli na ruku. Nije lako igrati kada znate da, ako ne pobedite, gubite drugu poziciju i zato je opet bio veliki pritisak na mojim igračima. Raduje me to što smo opet na terenu imali petoricu igrača do 20 godina starosti, a sa tako mladom ekipom, pojačanom sa tri-četiri iskusna igrača, mi smo i dalje na drugoj poziciji, pri čemu Partizanu trenutno bežimo četiri boda, a Čukaričkom dva. Ostalo je još jedno kolo do kraja i, ako Bog da, mislim da smo zaslužili da budemo vicešampioni Srbije, što bi za sve nas ovde bio veliki uspeh.

U poslednjem meču ove godine, Voša će u nedelju gostovati ekipi TSC-a u Senti.

- Nadam se da ćemo odigrati dobar meč i protiv TSC-a u nedelju, kada nas, od 15 časova, očekuje jedna derbi utakmica. Ovom prilikom, pozivam sve naše navijače da dođu tamo u što većem broju. Kada smo igrali ovde, njihovih navijača je došlo dosta i zato se nadam da će tamo biti mnogo naših navijača iz Novog Sada, te da ćemo se sa tog teškog gostovanja vratiti neporaženi, a ja bih voleo i sa sva tri boda - rekao je Lalatović.

Video: Lalatović: Ovo je bilo moje najslabije izdanje u Humskoj otkako sam trener

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pazarac

    4. decembar 2019 | 23:40

    Bio mi je gotivan, ali je pojedinim postupcima dokazao da nije za velike klubove, i velika takmicenja. Treba Zvezdi takav motivator, ali sa druge strane treba im gospodin koji ce predstavljati i tim i zemlju u Evropi, bez skandala.

  • Kralj

    4. decembar 2019 | 23:15

    Aj u Zvezdu pa da deres sve redom!!!! LALAT Kralj!

  • Vlada8

    5. decembar 2019 | 00:30

    Zato i vodis klubove u Srbiji!Mali si ti Lalate za evropu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA