Laveci završio karijeru: Bivši as Pari Sen Žermena i Napolija se oprostio u Kini

Ode i "Počo" u penziju

  • 0

Bivši igrač Pari Sen Žermena i Napolija, Argentinac Ezekijel Laveci objavio je da se penzioniše i odustaje od profesionalnog bavljenja fudbalom.

Trideset četvorogodišnji Argentinac je ranije rekao da će mu biti potrebno neko vreme da razmisli o budućnosti i sada je odlučio.

- Ovo su bile neverovatne godine koje je obeležilo učenje, jedinstveni trenuci i uspomene za sva vremena. Večito sam zahvalan svima koji su ostali uz mene duž celog putovanja. Sa mnogo radosti kažem zbogom najboljoj fazi koju mi je život pružio - napisao je Laveci.

View this post on Instagram

Fueron años increíbles de esta historia. Años marcados por aprendizajes, momentos únicos e infinidad de recuerdos que serán eternos en mi corazón.⁣⁣ Por siempre agradecido a todos los que me acompañaron en este camino.⁣ Con mucha emoción, me despido de la etapa más linda que me dio la vida.⁣⁣ Fui muy feliz! Un abrazo⁣⁣ ⁣⁣ They were amazing years of this story.⁣⁣ Years marked by learning, unique moments and lots of memories that will stay in my heart for good.⁣⁣ I am forever grateful for those who have stayed by my side throughout this journey. ⁣⁣ With lots of joy, I say goodbye to the most amazing phase life has given me. ⁣⁣ I’ve been extremely happy!

A post shared by Ezequiel Lavezzi (@pocho22lavezzi) on

On je seniorsku karijeru počeo u Estudijantesu davne 2003. godine, pre nego što će postati igrač San Lorenca. Prešao je 2007. u Napoli i ostao tu pet godina kada je ušao u igrački "prajm".

Tada je već Pari Sen Žermen počeo da se diže i pazari skupe igrače, pa je Laveci za 28 miliona evra, bio jedna od prvih meta u tom naletu Svetaca sa kojima je Laveci uzeo titulu u Francuskoj.

Kasnije je, 2016. godine otišao u kineski Hebei gde je igrao do sada. Bio je i deo reprezentacije Argentine za koju je odigrao 51 nastup i dao devet golova.

Sa Gaučosima je stigao i do finala Svetskog prvenstva u Brazilu pre pet godina.

Video: Ovacije za Sadika posle drugog gola Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA