Istorijski potpis za koji je Liverpul dao rekordan novac, ali je dobio nešto što je neprocenjivo!

Na današnji dan Virdžil van Dajk je potpisao za velikana sa Enfilda

  • 6
Virdžil Van Dajk Printskrin: Youtube/Liverpool FC

Dve godine su prošle od rekordnog transfera Liverpula, koji je 27. decembra 2017. godine napravio, ispostaviće se, transfer decenije! Crveni sa Enfilda su tada doveli Virdžila van Dajka iz Sautemptona, koji je tada postao najviše plaćeni defanzivac u istoriji fudbala.

Liverpul je za njega "iskeširao" 85 miliona evra i nisu žalili ni cent, ne bi li doveli holandskog štopera i time su trajno rešili problem u odbrani, koja je bila izuzetno ranjiva do dolaska Van Dajka.

Jirgen Klop je "zagrizao" da se taj transfer što pre završi i dao je nalog čelnicima Liverpula da Van Dajk mora da dođe na Enfild po hitnom postupku.

Britain Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Tada je za njega bio zainteresovan i Pep Gvardiola, ali je Siti zakasnio i nije bio konkretan kao Liverpul, kome je pozicija štopera bila goruća, za razliku od Građana.

Ispostavilo se kasnije da je to navijačima Liverpula bio najlepši božićni poklon u protekloj deceniji. Van Dajk je ubrzo odmah postao i kapiten. Liverpul je dobio vođu na terenu i u svlačionici, stabilnu odbranu i trofeje!

Prethodne sezone je Liverpulu izmakla titula u finišu Premijer lige, dok su ove na pravom putu da je osvoje, jer posle "Boksing deja" imaju 13 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Lester (uz meč manje) i 14 u odnosu na Siti.

FC Liverpool, FC Leicester City Foto: Tanjug/AP

Pritom Liverpul ovog puta igra sve bolje kako odmiče sezone i pobeđuje i kada se muči, što ga je proletos i koštalo titule. Žal za titulom nije dugo trajala, jer su Van Dajk i drugovi uspeli da nadoknade Barsinu prednost i prođu do finala Lige šampiona gde su pobedili Totenhem i podigli "ušati trofej" prvi put od 2005.

Van Dajk je pre nekoliko nedelja bio drugi iza Lionela Mesija u izboru za igrača godine, a pri kraju 2017. za njegovo ime se vezivala skepsa jer nije do tog trenutka igrao Ligu šampiona, a bio je deo osrednjeg do lošeg Sautemptona.

Još je zanimljivije kako je Jirgen Klop, pre dve godine po svaku cenu verovao uprkos svim ovim pitanjima javnosti i ispostavilo se da je bio u pravu.

Dušan Tadić Foto: AP/Tanjug

Iz utakmice u utakmicu je opadala skepsa, a ređali su se hvalospevi na račun Holanđanina.

Potvrda za to je i priznanje za najboljeg igrača Premijer lige za prošlu sezonu, idealni tim godine pretprošle sezone, najbolji igrač finala Lige šampiona...

Sve to je samo deo istorije koju Van Dajk tek dve godine piše u crvenom dresu, a u kojoj će zauvek ostati upisan, ako sa klubom zaista do kraja sezone i donese titulu prvaka Engleske koju svi na Mersisajdu već predugo maštaju.

Video: Pitali smo u Madridu navijače Liverpula šta očekuju od finala, evo šta su rekli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đole

    27. decembar 2019 | 18:20

    Milan Pavkov

  • zeljko

    27. decembar 2019 | 21:16

    sinoc su razbili lester,zasluzili su titulu ove sezone.

  • Pfc

    28. decembar 2019 | 00:30

    Pa kad imas 600 miliona evra vala i sramota je da ne budes u prva 2 mesta u Premijer Ligi. To je kao kod nas Zvezda vredi 40 miliona (duplo vise od Partizana) a 20 puta skuplja od Cukarickog pa sta drugo da se ocekuje nego da bude prva. A ja vam kazem dajte Radniku iz Surdulice 40 miliona evra a svi nek imaju po 20 miliona pa logicno je da ce da budu prvi. Sve je u parama, nemogu ja sa Yuga da stignem Ferarija pa da sam neznam koji vozac, to je zakon jaceg

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA