≫ 

Šta radiš za svoj Božić? Kako je Murinjo jednim pozivom ispao veliki car prema Nemanji Matiću!

Portugalac ''ispoštovao'' srpskog vezistu za najradosniji hrišćanski praznik

  • 4

Mali broj srpskih fudbalera koji igraju u inostranstvu imaju priliku da Badnji dan i Božić proslave u svojoj domovini, a jedan od retkih kom je to pošlo za rukom jeste vezista Mančester junajteda Nemanja Matić.

Bio je to pre dve godine, kada je Matić u rodnom Vrelu slavio najradosniji hrišćanski praznik, a svima je poznata ona fotografija iz šume gde je sa bratom Urošem išao da seče badnjak.

U nedavnom velikom intervjuu koji je u Mančesteru dao Telegrafu, Matić je otkrio da za to najveće zasluge pripadaju nekadašnjem menadžeru Junajteda Žozeu Murinju.

Nemanja Matić i Uroš Matić Fotografija iz 2018. godine Foto: instagram.com

- Pre dve godine kada je Žoze bio ovde, znao je da slavim kasnije. Pitao me je šta radim za naš Božić. Objasnio sam mu da sam tu, a on je rekao: Idi, slobodan si''. I pustio me je dva dana da dođem za Srbiju. Posle ne znam koliko vremena sam proveo Božić u Srbiji. Išli smo da sečemo badnjak, bilo je fenomenalno. Pa sam se vratio u Mančester bolestan. Nisam se bio dobro obukao i razboleo sam se - rekao je Matić krajem decembra za naš portal.

Takođe, otkrio je kako se godinama unazad Božić u njegovoj kući slavi u tuđini.

- Što se tiče Božića, uglavnom obeležimo kod kuće. Pokušavamo da bude kao kod nas. Pogača i svi običaji. U Portugaliji sam čak jednom imao i prase, jer oni imaju kao kod nas da peku prasiće. Našao sam pečenjaru u gradu i donosio sam prase kući. Uglavnom ti stari običaji sa sela su i ovde.

>>> Interove šampionske ambicije biće večeras (20.45) na ozbiljnom ispitu pošto Nerazuri gostuju Napoliju koji ne blista, ali je uvek nezgodan rival, pogotovo na domaćem terenu. Kvota na dvojku je 2,70, baš kao i na keca, a iks je 3,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Napoli - Inter.

Video: Poruka Žozea Murinja građanima Uba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA