EKSKLUZIVNO! Partizan dobio 15 miliona evra za najvećeg bisera: Francuzi hoće Filipa Stevanovića!

Crno-beli traže tri miliona više, a od Francuza su dobili rok od 15 dana da se izjasne da li žele da prodaju vezistu već ove zime

  • 88
Filip Stevanović, FK Nica Foto: Marko Jovanović, Wikimedia

Nedavno je transfer Strahinje Pavlovića u Monako ustalasao i finansijski obezbedio Partizan, potom je ponuda iz Katara za Umara Sadika (takođe 10.000.000 evra) bacila crno-bele u ozbiljnu dilemu, ali slatke muke ipak stižu iz Francuske i pitanje je kako će im klub iz Humske odoleti. Telegraf saznaje da Partizan već 15 dana na stolu ima ponudu Nice za Filipa Stevanovića i ona iznosi neverovatnih 15.000.000 evra!

Posrednik u poslu je, baš kao i u slučaju Strahinje Pavlovića i kluba iz Kneževine, bivši as crno-belih Milonja Đukić, koji uspešno radi na francuskom tržištu i koji je praktično stavio na sto ponudu Partizanu i to iz pomenute Nice za talentovanog vezistu.

Crno-beli su u prvi mah odbili “napad” francuskog kluba i poručili da obeštećenje za Stevanovića iznosi 3.000.000 evra više, odnosno 18.000.000 evra i da bi u slučaju da Nica “podeblja” cifru do pomenute sume mogli da sednu za sto i razgovaraju o eventualnoj poslovnoj saradnji.

FILIP STEVANOVIC Filip Stevanović; Foto: MN Press

Sa druge strane, Francuzi su ostali pri prvobitno ponuđenoj sumi, s tim što su čelnicima Partizana dali rok da se izjasne u narednih 15 dana i odluče da li će da prodaju Stevanovića već ove zime.

Ukoliko bi do realizacije transfera došlo, Nica i Partizan bi morali da pribegnu modelu poslovanja sa obaveznom pozajmicom, jer je Stevanović maloletan, a UEFA u tom slučaju ima strogo propisana pravila.

Dakle, transfer bi se realizovao u tekućem zimskom prelaznom roku, obelodanio tek posle 25. septembra kada Stevanović postaje punoletan, a pitanje je samo da li bi veszista ostao u Humskoj kao pozajmljeni igrač do naredne zime ili, pak, do leta 2021. godine.

Nica trenutno zauzima 11. mesto u francuskoj Ligi 1, a sa klupe je predvodi legenda svetskog fudbala Patrik Vijera. Vrednost tima, prepunog internacionalaca, iznosi 187.000.000 evra i, kao i većina tamošnjih klubova, imaju tendenciju da kupuju mlade, talentovane fudbalere i kasnije ih prodaju za basnoslovne sume.

Filip Stevanović Filip Stevanović je u septembru 2019. godine potpisao novi ugovor sa crno-belima; Foto: FK Partizan

Što se Filipa Stevanovića tiče, radi se o jednom od najtalentovanijih izdanaka Partizanove omladinske škole u poslednjih 15-tak godina, koji je ugovorom za crno-bele vezan do leta 2022. godine (produžio ugovor u septembru).

Tokom tekuće sezone je odigrao 22 utakmice za klub iz Humske u svim takmičenjima, postigao pet golova i upisao dve asistencije.

Video: Pogledajte magiju Partizanovog bisera i driblinge kakvi se u Srbiji retko viđaju

(Izveštač Telegrafa iz Antalije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VRS

    15. januar 2020 | 13:55

    Ovi zvjezdasi mogu prodati najboljeg svog igraca ali samo u paketu sa sudijskom trojkom i to maksimalno za 1 milion. U tome je razlika izmedju nas i vas, jer vi namjestate utakmice i igra vam je jefna velika 0 i to cijela evropa vidi i dobro zna.

  • Pfc

    15. januar 2020 | 10:13

    Pazi sve ciganski komentari i kako lajkuju. ahahahaha.. Pa mukice to vam je tako kad namestate i imate pomoc sudija.. Imate vise sviranih penala za polu sezonu nego Partizan za 6 god kod toleta.. Shvatite vec jednom da ste vi krs od tima, da ne namestate tesko da bi bili i TRECI.. prvi tim u evropi koji ima 11 bod a odlaze im igraci za nula, a strance gledaju da ih sto pre oteraju.. Pa gde to ima, ako imas malo mozga i ako ti DR nije isprao onda ti je jasno o cemu se radi.. Joooj ne mogu da docekam derbi na Rajku ZDEJLAR, NATKO, SUMA-ASANO, SADIK, MARKOVIC, joooooj protiv vilica, petrovica, perle, bocka, jovancica, gobelje, rodica.. KAKV STRASAN TIM

  • Косингас

    15. januar 2020 | 09:32

    Невероватне лажи о "милионима и камионима" лансирају се последњих дана из Партизана. Те овај 10 милиона, те онај 15... А, дуг клуба 30 милиона евра о којем нико и не прича. Каква лоботомија, људи моји?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA