≫ 

Tražili ga Belgijanci i Poljajci, on izabrao Radnik: Imamo prvog Indonežanina u ligi!

"Novi igrač u našim redovima spada u grupu najtalentovanijih fudbalera u svojoj zemlji", poručili su iz superligaša na promociji pojačanja

  • 0
Vitan suleaman Foto: fk-radnik.com

Superligaš Radnik iz Surdulice obnarodovao je da je Indonežanin Vitan Sulaeman postao novi igrač tog kluba, i to je ujedno prvi igrač iz ove azijske države koji je kročio u srpski fudbal. 

Radnik je saopštio da je sa Sulaemanom potpisan ugovor na tri i po godine.

Reč je o 18-godišnjem desnom krilu, član je indonežanske U19 reprezentacije koji je do sada bio pod ugovorom sa klubom PSIM Jodžakarta, a kako se navodi na sajtu Surduličana, Sulaeman je između nekih ponuda iz Belgije kao i poljske Lehije iz Gdanjska, odlučio za angažman u Srbiji.

Evo i zbog čega...

- Veoma sam impresioniran ovom sredinom i ljudima u Radniku. Organizacija svega mi je jako interesantna, ali sa druge strane vrlo ozbiljna, što mogu reći i za kolektiv u kome treniram. Istog sam mišljena i kada je reč o ljudima iz ovog grada koji su mi pružili toplu dobrodošlicu -  kratko je izjavio mladi Indonežanin.

Inače, ovaj momak je veoma popularan među svojim zemljacima ako je parametar broj instagram "folovera" kojih Vitan ima 530.000!

Vitan Sulaeman Foto: fk-radnik

Nema sumnje da će sa ovim dodatkom i Radnik dobiti određenu pažnju iz Indonezije.

- FK Radnik iz sezone u sezonu ulazi sa novim ciljevima kluba, a to su izmedju ostalog promovisanje mladih igrača i opstanak u najelitnijem takmičenju. Ono što odlikuje nas kao takve jeste maksimalno ulaganje u infrastrukturu i mlade talente te otuda i podatak da se stalno povećava broj mladih fudbalera koji žele da dođu kod nas i odatle se odupru u evropske i svetske visine fudbala. Tako smo i prepoznali ekspanziju fudbala na Istoku, a posebno na području Indonezije. Evo danas je poseban dan za sve nas kada možemo da poželimo dobrodošlicu jednom mladom momku iz ovog dela sveta - rekao je na konferenciji generalni direktor Radnika, Marko Marković.

Indonežanin je predstavljen kao veliki talenat pred kojim može biti lepa karijera.

- Novi igrač u našim redovima spada u grupu najtalentovanijih fudbalera u svojoj zemlji. Prošao je u svom školovanju jednu od boljih akademija u Indoneziji, "Ragunan Athletes", a nakon toga je imao izlaz na seniorski fudbal u PSIM Jodžakarta odakle dolazi u naš klub. U prilog njegovim kvalitetima i njegovom talentu govori i činjenica da ima preko 12 nastupa za selekciju U19 kao i preko 13 nastupa za selekciju U23. Ta selekcija je od igrača koji su pet godina stariji od njega pa to dovoljno govori o tome kako njegov savez i treneri te zemlje vide upravo Vitanov talenat - kaže sportski direktor Radnika, Darko Gašić.

Očekivanja Surduličana od ovog momka su, dakle, velika.

- Potrudićemo se da se Vitan razvije dobro i da u budućnosti ne bude samo član mladih selekcija svoje zemlje već i da ima nastupe i za reprezentaciju Indonezije. Želim mu dobrodošlicu i nadam se da će Radnik da mu pomogne da ostvari sve svoje ciljeve koje je zacrtao - dodao je Gašić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA