≫ 

Bajer pregazio Ajntraht, novi kiks Red Bul Lajpciga i proboj Dortmunda na drugo mesto Bundeslige

Marko Grujić definitivno ispao iz prvog tima Herte

  • 2
FK Bajern Borusia, FC Bayer Leverkusen VS Borussia Dortmund Foto: Tanjug/AP

Loše popodne Srba u Bundesligi. Kostić i Gaćinović pretpreli su pravu katastrofu u Leverkuzenu protiv Bajera (0:4), Miloš Veljković i Verder prokockali prednost od 2:0 protiv Herte u Barlinu, a Marko Grujić i definitivno se preselio na klupu za rezerve Stare dame u nemilosti trenera Aleksandera Nurija.

Lajpcig je nastavio da prosipa bodove, a mršavi remi bez golova verovatno će ga posle ovog kola još više udaljiti od lidera Bajerna iz Minhena koji sutra ima zicer na svom terenu protiv Augzburga. Ekipa Julijana Nagelsmana može da bude srećna što je osvojila bod u Volfzburgu (0:0), jer su Vukovi bili bolji i imali bolje prilike.

Najjači utisak ovog popodneva ostavio je Bajer iz Leverkuzena koji je demolirao Ajntraht sa 4:0. Rani pogodak mlade zvezde Farmaceuta Kaija Haverca u trećem minutu utabao je put ekipi Petera Boša ka ubedljivom trijumfu koji je s dva gola u drugom poluvremenu začinio i mladi Brazilac Paulinjo koji je dao dva sjajna gola.

Ni Matija Nastasić se nije radovao sa Šalkeom. Iako su poveli u prvom poluvremenu preko Amerikanca Mekenija, mladi Austrijanac Baumgartner je u drugom poluvremenu doneo vredan bod Hofenhajmu (1:1).

Verder koji se davi u zoni ispadanja sa našim Milošem Veljkovićem u timu, vodio je sa 2:0 posle samo šest minuta igre u Berlinu, ali je Herta kao i prošle nedelje opet čudesno oživela i stigla do boda (2:2) koji je drži na distanci u odnosu na zonu ispadanja.

Jedino što je svima postalo jasno danas je činjenica da je Marko Grujić definitivno izgubio mesto u timu kod novog trenera Aleksandera Nurija pošto je presedeo na klupi i četvrtu od poslednjih šest utakmica tima iz Berlina u svim takmičenjima.

Borusija iz Dortmunda savladala je u velikom derbiju kao gost imenjaka iz Menhengladbaha sa 2:1 i približila se Bavarcima na bod zaostatka na tabeli.  Iako je kapiten Ždrebaca Lars Štindl početkom drugog poluvremena poništio vođstvo koje je Milionerima doneo Torgan Azar, pogodak Marokanca Hakimija u 71. ispostavio se kao pobedonosni za tim Lusijana Favra.

Rezultati

Petak

Paderborn - Keln 1:2

(Srbeni 74 - Mere 28, Hektor 37)

Subota

Leverkuzen - Ajntraht 4:0

(Haverc 4, Belarabi 15, Paulinjo 49, 55)

Frajburg - Union Berlin 3:1

(Salai 35, Gunter 55, Koh 82 - Anderson 61)

Herta - Verder 2:2

(Stark 41, Kunja 61 - Sardžent 3, Klasen 6)

Šalke - Hofenhajm 1:1

(Mekeni 20 - Baumgartner 69)

Volfzburg - RB Lajpcig 0:0

Menhengladbah - Dortmund 1:2

(Štindl 50 - Azar 8, Hakimi 71)

Nedelja

Bajern - Augzburg 15.30

Majnc - Fortuna Diseldorf 18.00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hrvoje

    7. mart 2020 | 18:10

    Srpski Antrajht 😂😂😂😂

  • DDF

    7. mart 2020 | 19:51

    Kostic gde god je igrao u bundes ligi,stutgart i hamburg...ispadali su posle njegove druge sezone u tim klubovima..."tradicija"se nastavlja ili rusi,videcemo u maju mesecu..😏😏😏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA