≫ 

Zvezda ga "uzela" Partizanu, pobegao posle 8 mečeva, a nedavno priznao da mu je bilo lepo u Srbiji

Sećate li se Brazilca Edgara?

  • 1
Edgar Brun da Silva, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Ime Edgara Bruna da Silve, ili ti skraćeno samo Edgara, ostaće upamćeno samo po tome da je bio jedan u nizu igrača koji su se ispostavili kao promašaji Crvene zvezde!

Iako je na Marakanu stigao pod oreolom velikog pojačanja 2008. godine iz Porta (igrao za Akademiku kao pozajmljen igrač), Edgar je za Zvezdu odigrao samo osam mečeva u domaćem šampionatu. Dao je jedan gol, a mrežu je tresao i u kvalifikacijama za Ligu UEFA protiv APOEL-a.

Brazilac je stigao na jednogodišnju pozajmicu u klub za vreme Zdenjeka Zemana kao trenera, nakon što su ga crveno-beli "uzeli" Partizanu. I to nakon što su diskovi sa njegovim partijama prosleđeni na adresu oba kluba.

- Kako stvari stoje, Edgar je bliži Zvezdi nego Partizanu - rekao je 2008. tadašnji menadžer Zoran Stojadinović.

Iako je trebalo da ostane do leta, Edgar je napustio klub, raskinuo ugovor sa Portom i otišao u Vasko de Gamu.

Potom je na 24 meča za portugalski Nasional dao 12 golova, za dve sezone u Vitoriji Gimaraeš dao je 21 gol na 58 mečeva da bi procvat doživeo u Al Šababu za koji je postigao 37 golova na 70 utakmica.

Sada, 12 godina kasnije, Edgar je u Deguu saigrač sa nekadašnjim crnogorskim reprezentativcem Dejanom Damjanovićem koji je pre nekoliko dana dao izjavu za Telegraf gde je pričao o situaciji sa korona virusom u Južnoj Koreji.

Edgar Brun da Silva, FK Crvena zvezda Edgar na promociji na Marakani Foto: MN Press

Popularni Boske je otkrio da je tamošnji "pacijent 31" satrao grad i glavni je krivac za 6.500 obolelih, a tom prilikom otkrio nam je i da je razgovarao sa Edgarom o Zvezdi.

- Edgar, moj brat! Malo priča naš, nije zaboravio sve iz Srbije. Spominje Zvezdu, mada je on bio tamo kada je stanje bilo loše. Nije bilo para, loši rezultati... Nije zakačio Zvezdu iz najboljih dana. Baš smo o tome skoro pričali, rekao sam mu da bi sada uživao da je tamo.

- Zvezda tada nije bila prvi klub u državi, a očekivanja bila velika. Njemu se svašta izdešavalo, ali kaže da mu je bilo lepo u Srbiji jer je život u Beogradu generalno bio fin. I on je imao tu neko društvo. I žena mu priča srpski, seća se još nekih reči - rekao je Damjanović za Telegraf i dodao:

Dejan Damjanović Damjanović je u decembru bio i gost Telegrafa Foto: Telegraf

- Kroz priču mi je rekao da mu je žao što se nije duže zadržao, ali je dodao da nije baš bila najbolja situacija pa je i on gledao da ode negde da igra i da ima redovna primanja. Tako da ga ja u neku ruku i razumem. Zvao sam ga da sada dođe u Beograd i vidi grad malo iz boljih dana.

Brazilac se odlično snašao i u Južnoj Koreji, jer je na 42 meča za DFegu postigao 19 golova.

U Zvezdi očigledno nije imao sreće...

Video: Zvezdin Brazilac ga dočekao psovkama na srpskom u Koreji, a Partizanov Kinez pričom o Saši Iliću!

(M.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    27. mart 2020 | 13:03

    Gde god da je igrao ostavio je neki pozitivni trag iza sebe,samo zvezdi nije valjao,ustvari ovde se radilo o tome da ne zaigra u Partizanu,toliko o netalentovanom Brazilcu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA