≫ 

Tako se voli klub: Pekar otvorio račun za spas velikana, uplatio 1.000 evra, sanja o 20 miliona!

Lako je voleti kad je sve lepo

  • 2
Fudbaleri Anderlehta u Humskoj pre nekoliko godina Foto: MN press

Jedan fudbalski navijač, u pitanju je fan belgijskog velikana Anderlehta, pokazao je kako se voli klub koji, uzgred, prolazi kroz komplikovan period nakon stopiranja lige i sezone usled pandemije korona virusa. 

Upravo zato je gospodin Etijen Vils, inače pekar, odlučio da pritekne upomoć, i to tako što je otvorio račun na kome će svaki navijač Anderlehta moći da donira voljenom klubu i doprinese da se lakše prevaziđe krizna situacija.

Vils je na račun deponovao 1.000 evra, cilj je, kaže, da se sakupi milion evra, mada sanja o ogromnom odzivu i sumi od 20 miliona evra.

- Pokrenuo sam ovu akciju pomoći i želim da sakupimo milion evra. Kad sakupimo novac lično ću ga predati klubu - kaže za belgijske medije ovaj gospodin, koji je van posla i obaveza strastveni golfer, osim što već 40 godina ima člansku kartu Anderlehta.

- Klub ne zna ništa o akciji koju sam pokrenuo, biće im drago, zar ne? Bio sam u banci i uplatio 1000 evra, to je moj doprinos, i sada se nadam da će ostali navijači slediti moj primer. Anderleht ima veliki broj navijača, lako ih je naći 100.000, pa kad bi samo oni donirali malu svotu, naš klub ne bi morao da brine.

Briselski klub, čije boje brani i srpski napadač Dejan Joveljić (na pozajmici iz Ajntrahta), poput mnogih, morao je da pribegne radikalnim merama u periodu kada ne postoje prihodi, te su zaposlenima i igračima umanjene plate...

- Korona virus ima ogroman uticaj na naše živote, a Anderleht ne može da pobegne od posledica pandemije. Dužni smo zbog velike neizvesnosti oko prihoda koja se pojavila prekidom sezone, dok nam istovremeno vladine mere ograničavaju normalno poslovanje, pa i mi moramo da smynjimo troškove koliko god je to moguće. To podrazumeva i fleksibilnost svih zaposlenih - izjavio je predsednik belgijskog velikana Karel van Enhelt.

Video: Ovaj Nemac obožava Zvezdu i prati je svuda po Evropi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    10. april 2020 | 07:30

    Деца по свету умиру од глади а господин улаже у фудбалере који и без њега живе пристојно.

  • BralE

    10. april 2020 | 12:53

    Kada bi se ti isti igrači odrekli po 1-2 mjesečne plate, ne da klub više ne bi bio u krizi, nego bi i ekspanzirao! Ali je ipak lakše da sirotinja još malo skupi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA