≫ 

Kako se skaut Partizana 2 nedelje borio sa korona virusom: Kritično je 8 dana, kao da te pregazi voz

- Istinski heroji ove borbe su doktori, sestre i sve ostalo medicinsko osoblje i to nije nikakva fraza, nego prava istina - kaže Zvonko Popović za naš portal nakon što je pobedio smrtonosni virus

  • 0
Zvonko Popović Popović (levo) ostvario je veliku pobedu Foto: FK Partizan

Bivši fudbaler, potom i trener o omladinskoj školi Partizana, a sada jedan od skauta prvog tima – Zvonko Popović (58), uspešno se oporavio od korona virusa i otpušten je na kućno lečenje iz bolnice u Zemunu, gde je u proteklom periodu bio zbrinut.

Popović je, kako je Telegraf nedavno pisao, prošao tešku fazu lečenja, no, zahvaljujući pravovremenoj reakciji i nezi medicinskog osoblja u pomenutoj ustanovi, izborio se sa opakom bolešću, te mu je preostalo još petnaestak dana kućne izolacije.

- Na svu sreću dobro se završilo, tri puta sam testiran i sva tri testa su pokazala negativan nalaz, pa sam otpušten kući i sve je u najboljem redu. Nije prijatno ni kada imate sezonski grip, a kamoli virus od koga ljudi gube živote svakodnevno – kaže Zvonko Popović za naš portal.

- Bio sam ukupno 13 dana u bolnici u Zemunu, od toga je prvih osam bilo kritično, dok su poslednjih pet protekli bez ikakvih tegoba i praktično bez medikamenata, jer više nije bilo potrebe. 

Iskustvo sa korona virusom će, kaže, zauvek pamtiti.

- U mojim godinama odlazak u bolnicu nikako ne može da bude prijatno iskustvo, samo suprotno. Jednako je stresno i porodici koja se brine za vas, to je sigurno. Zato sam srećan što se završilo i što se život polako vraća u normalne tokove. Ne mislim samo na moj život, već se iskreno nadam da će se ovoj pošasti “stati na rep” u celom svetu.

- Posle svega što sam video i doživeo tokom bolničkih dana, mogu samo da kažem da su istinski heroji ove borbe su doktori, sestre i sve ostalo medicinsko osoblje i to nije nikakva fraza, nego prava istina. Nisam ni raspakovao lične stvari u bolnici u Zemunu, zbrinuli su me kao najrođenijeg i takav tretman sam imao do dana izlaska. Svaka im čast i veliko hvala od srca – naglašava Zvonko Popović.

Osećate se kao da vas je pregazio voz, bole vas svaki mišić i svaka kost u telu

Bolnica u Zemunu, zemunska Zemunska bolnica u kojoj se lečio Popović; Foto: ATA Images

Kako je izgledala njegova borba u bolnici i kako korona virus utiče na organizam, opisao je za Telegraf i pre nekoliko dana iz bolnice, u momentima kada mu je bilo najteže.

- Sve je bilo u redu, nisam bio ni prehlađen, ama baš ništa. Jedno jutro sam se probudio, osećam slabost, temperaturu, ne mogu da mrdnem. Svaka kost, mišić, tetiva u organizmu bole kao da vas je pregazio voz. Sutradan odjednom sve popusti i pomislim da je trenutno, međutim, počne da se vraća i nisam dugo čekao, nego se prvo javim u Hitnu pomoć kod prijatelja, a odatle me upute na Infektivnu kliniku. Posle pregleda i analiza sam upućen u Zemun. Prvih dana je bilo teško, ali uz pravu brigu medicinskog osoblja je krenulo nabolje i osećam se mnogo, mnogo bolje - opisao nam je Popović.

Inače, Popović je kao igrač nosio dres Partizana, Vojvodine i podgoričke Budućnosti, dok je kao internacionalac branio boje francuskih klubova Anžea i Perpinjona. Po okončanju fudbalske karijere posvetio se radu sa mlađim selekcijama u Humskoj, da bi po dolasku Sava Miloševića na mesto trenera dobio i ulogu skauta prvog tima.

Video: Sadikova poruka Srbima: Molim vas, ostanimo kod kuće, svakog dana iz Italije čujem sve najgore

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA