Bura u Holandiji: Utreht najveći gubitnik u raspodeli evropskih karata, najavio tužbu protiv Saveza

Mnogo je nezadovoljnih nakon što je FS Holandije za "zelenim stolom" stavio tačku na sezonu

  • 0
navijači utrehta Foto: youtube/FC Utrecht

Fudbalski savez Holandije je rešio sve nedoumice pošto je sezona prekinuta i neće biti nastavljena, jer je vlada naložila da se fudbal stopira sve do septembra, kada će krenuti nova takmičarska godina.

Prvi put u istoriji Eredivizije nije proglašen šampion, a podeljene su i evropske karte za sezonu 2020/2021: Ajaks je dobio prednost direktnog plasmana u Ligu šampiona zbog bolje gol razlike u odnosu na AZ, Fejnord ide direktno u Ligu Evrope, a tamo će, ako prođu kvalifikacije, Viljem I i PSV.

Utreht je na kraju ostao "praznih šaka" iako je do trenutka prekida sezone bio u borbi za evropsko mesto, međutim u ovom klubu najviše žale za neodigranim Kup finalom protiv Fejnorda, jer je i ono otkazano, a bilo im je najveća prilika za izlaz u Evropu.

Iz Utrehta veruju da je finale moglo biti organizovano u bilo koje vreme pošto se pandemija okonča, u pitanju je samo jedan meč koji može biti odigran bez navijača, otud i silne kritike iz ovog kluba na račun odluke saveza - čak i najava tužbe na redovnom sudu!

- Za nas je neprihvatljivo da je kup takmičenje, gde je ostalo da se odigra još samo finale, totalno ignorisano od strane FS Holandije, niti je razmatrano kao opcija za podelu evropskih karata - kažu iz Utrehta.

- Karta za Ligu evrope je dodeljena Fejnordu bez ikakvog pravog objašnjenja, samo na osnovu plasmana na tabeli. Smatramo da Utreht zaslužuje podjednako pravo za plasman u Liga Evropu kao i Fejnord, možda čak i više zbog pobede više u kup takmičenju.

Iz Utrehta su poručili da je odluka o tome koji klubovi će igrati u Ligi Evrope "neobjektivna i netranspranetna", kao takva neprihvatljiva za klub koji će, kako je najavljeno u zvaničnom saopštenju, pravdu potražiti na redovnom sudu i o tome obavestiti UEFA.

Osim Utrehta, na velikom gubitku je i lider druge holandske lige Kambur, zbog činjenice da je FS Holandije, zbog vanrednih okolnosti, odlučio da neće biti ispadanja, niti pomocije klubova u viši rang.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA