≫ 

Kraj misije za Matea Garsiju na Marakani: Zvezda sprema razlaz s Argentincem posle samo devet meseci

Krilni napadač nije u planovima Dejana Stankovića, iako je jedan od najplaćenijih u timu

  • 34
FK Crvena zvezda Mateo Garsija; Foto: Tanjug/Ap

Prvo Zvezdan Terzić, a zatim i Mitar Mrkela su bili jasni: Zvezdi tokom leta predstoje velike promene u igračkom kadru sa posebnim akcentom na prodaji fudbalera.

Crveno-beli su se već razišli sa Žanderom i Radživom Van la Parom koje je Dejan Stanković u startu eliminisao i nije ih ni vodio na pripreme, a dok čekaju odluku o nastavku sezone i privođenju kraju šampionata, preduzimaju se koraci u daljem rasterećenju igračkog kadra i platnog budžeta koji je opterećen.

Sledeći koji je na izlaznim vratima Marakane je Mateo Garsija (23).

Najskuplje pojačanje crveno-belih prošlog leta završilo je svoju epizodu u Ljutice Bogdana posle samo devet meseci, saznaje Telegraf. Ako je i nešto igrao jesenas, Argentinac tokom proleća nijednom nije bio starter na šest utakmica koje su crveno-beli odigrali pod vođstvom novog trenera.

Četiri puta je ulazio s klupe ka rezerva i opšti je utisak da Dejan Stanković nije ubeđen u njegove kvalitete. Pride, kako je Zvezda nedavno produžila ugovor sa El Fardu Benom koji pokriva desnu stranu, jasno je da joj skupa rezerva koja zauzima mesto stranca (u Superligi je njihov broj ograničen na četiri) nije potrebna.

Zato će Zvezda pokušati da proda Garsiju tokom predstojećeg prelaznog roka jer joj se nikako ne isplati da mu do 2023. godine isplaćuje po pola miliona evra po sezoni, koliko Argentinac zarađuje na Marakani za sedenje na klupi ili na tribinama.

Novogodišnji koktel i proslava jesenje titule FK Crvena zvezda Garsija na Zvezdinoj proslavi; Foto: ATA Images

Mateo Garsija je prošlog leta bio najskuplje pojačanje crveno-belih koji su španskom Las Palmasu platili 1,8 miliona evra za njegov dolazak, a pride i vodili veliki rat za njegov potpis sa bratskim klubom Olimpijakosom.

On je četvrto pojačanje od prošlog leta koje nije zadovoljilo ukuse uprave kluba, a kako je i iskusni Španac Kanjas otpisan uz Van la Paru i Žandera, crveno-beli se ne mogu phvaliti da su pogodili sa pojačanjima.

Tendencija uprave crveno-belih je da se u narednim mesecima vrate praksi "oživljavanja" Srba iz inostranstva, koja im se u prošlosti poprilično isplatila sa Nemanjom Radonjićem, Nenadom Krtstičićem, Aleksandrom Pešićem... pa će prilikom odabira pojačanja prioritet opet biti dovođenje fudbalera sa srpskim pasošem, koji bi bez smetnji mogli da konkurišu za prvi tim.

Samo prvo da se otarase Matea Garsije koji ima (za naše uslove) jak ugovor u Ljutice Bogdana vredan 2 miliona evra za četiri sezone.

Video: Pogledajte gol Matea Garsije koji je pomogao Zvezdi da uđe u Ligu šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    28. april 2020 | 18:17

    Zvezdanki ligu sampiona su doneli ben ten i borjan pobegulja iz knina🤣🤣🤣🤣 a ovaj mateo doso da popuni broj u ekipi.Nek vodi i tenk sa sobom🤣🤣🤣🤣

  • Kursumlija

    28. april 2020 | 17:10

    Odlican igrac!!!Deki uprskaces stvari naopako...

  • dovla

    28. april 2020 | 17:24

    A Dejan je bas neki strucnjak,terajte te folirante,sto ih je tata Vucic doveo u zvezdu!Gadimi se kad vidim ko nam je i trener i to kako upropascujemo igrace!Garsija je top igrac,a to sto mi nemamo trenere,to je nas problem!Bolje za njega da ide,naci ce neki pravi klub,gde ce igrati i pokazati koliko vredi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA