≫ 

Ne zakazujte finale kupa bez navijača: Atletik Bilbao i Real Sosijedad neće da igraju bez publike

Baskijci poslali pismo Fudbalskom savezu Španije

  • 0
fudbaleri Atletik bilbaoa Igrači i navijači Atletika prilikom slavlja; Foto: twitter/Athletic Club

Subota, 18. april, trebalo je da bude veličanstveni dan u istoriji fudbala u Baskiji, jer je tog dana bilo zakazano finale Kupa kralja između lokalnih rivala Atletik Bilbao i Real Sosijedada. Prvo baskijsko finale u istoriji španskog fudbala.

Međutim, pandemija korona virusa uspela je da odloži i taj spektakl pa će ljubitelji fudbala u ovoj španskoj pokrajini ostati uskraćeni za istinski fudbalski doživljaj.

Za oba kluba igranje pred praznim tribinama nije opcija pa su se Atletik i Sosijedad danas zajednički obratili Fudbalskom savezu Španije i zatražili da se finale ne zakazuje sve dok na bude uslova da na stadion dođu i navijači.

Klubovi su navodno spremni da čekaju koliko treba, samo da se spektakl ne pokvari, međutim, problem je što FS Španije ne može da čeka. Rukovodstvo FSŠ-a je u obavezi da do 25. maja dostavi u UEFA plan o prekinutoj sezoni, odnosno da objavi da li će se takmičenje nastaviti i pod kojim uslovima.

Ako se ne nastavi, FS Španije mora da odredi učesnike evropskih takmičenja, a onda bi Real Sosijedad išao u Ligu šampiona, dok bi Atletik iz Bilbaoa ostao bez Evrope.

Video: Dani u kojima korona virus nezabeleženo utiče na sport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA