≫ 

Srbija protiv Norveške u novembru: UEFA dala tri scenarija za baraž, FSS se opredelio

Srpski savez izabrao jesenji termin

  • 0
Zasedanje Izvršnog odbora Fudbalskog saveza, Foto: FSS

Fudbalski savez Srbije spremio je odgovor za UEFA u vezi sa tri ponuđena scenarija i termina mečeva baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Opcije koje je evropska kuća fudbala ponudila savezima bila je da se utakmice igraju u terminima: septembar i oktobar, oktobar i novembar i obe utakmice u novembru.

- Na predlog Sportskog sektora, doneta je odluka da se uputi odgovor UEFA u vezi sa tri ponuđena scenarija za odigravanje baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo i da se predloži da se obe utakmice (polufinale sa Norveškom i eventualno finale) odigraju u novembarskom terminu - navode iz Fudbalskog saveza.

Euro, koji je trebalo da počne sredinom juna, odložen je za 2021. godinu zbog pandemije korona virusa u svetu. Ova pandemija je, shodno tome, poremetila i plan za odigravanje mečeva baraža od kojih je prvi naš u Oslu trebalo da bude na programu još 26. marta.

U tom trenutku je korona virus već uznapredovao, skoro sve lige su otkazane, pa ni baraža nije bilo. UEFA je u međuvremenu zatražila od krovnih nacionalnih saveza da pošalju predloge i FSS se oko svog saglasio u sredu na sastanku Izvršnog odbora.

Najraniji termin za odigravanje ovih utakmica svakako bi bio septembar, jer su Norvežani pre nekoliko dana zabranili sva sportska dešavanja do tog meseca.

Ovo se odnosilo i na meč sa Srbijom, a ukoliko predlog FSS prođe, to znači da ćemo tek s jeseni znati hoće li naša reprezentacija posle pune 21 godine otići na smotru najboljih evropskih selekcija.

Da podsetimo, Orlovi do tamo nisu izborili plasman kroz kvalifikacije gde su bili u grupi sa Portugalom, Ukrajinom, Litvanijom i Luksemburgom, a UEFA će odluku o terminima baraža doneti posle sastanka svog Izvršnog odbora 27. maja.

Video: Selektor Crne Gore iz karantina u Francuskoj: Planiramo put na Mars, a virus nas blokirao

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA