≫ 

Derbi koji je odneo 127 života: Stampedo smrti i beznađe umirućih, žive navijače nosili u mrtvačnicu

 ≫ 

Pre 19 godina na stadionu "Ohene Đan" u Akri hiljade navijača dva najveća kluba u Gani ostali su zarobljeni unutar objekta kada je počela grčevita borba za život. Krenuo je stampedo koji niko nije mogao da zaustavi

Komentari

  • Roben

    9. maj 2020 | 11:10

    Divljaci..

  • Ivica adamov

    9. maj 2020 | 08:37

    Fudbal je oduvek bio vise od igre. I sam sam ga igrao desetak godina. Zarad fudbala zrtvovao sam karijeru akademskog gradjanina. Ali, ovi primeri poput Hejsela, Akre i drugih bacaju tamnu mrlju na najlepsu sporednu stvar na svetu.Fudbal je tada manje od igre. Zao mi je svih navijaca koji su zarad zaslepljenosti fudbalom glavom p/latili tu svoju veliku ljubav. Nadam se da do ovakvih scena vise nece dolaziti.Posebo pozdravljam sankcije prema fudbalerima pljuvacima. Zelim da fudbal postane opet vise od igre.

    • 9. maj 2020 | 09:53

      0008034

      @Ivica adamov

      Fudbal, na nasu zalost, vise nikada nece biti vise od igre. To je jedan id najvecih i najprofitabilnijih biznisa na svetu. Sada roditelji decu upisuju u skole fudbala, kojih ima u svakom gradu na desetine ili stotine, samo da bi, pa makar i kao nizerazredni fudbaleri po drugim ili trecim evropskim ligama zaradjivali neki novac. Fudbal je odavno izgubio ono sto mu je najvrednije - dusu. U tu, opet kazem nazalost, nema povratka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA