Partizan glasao protiv proširenja Superlige!

U Humskoj smatraju da bi liga sa 20 klubova samo dodatno izgubila na kvalitetu

  • 26
FK Partizan, Savo Milošević, Milorad Vučelić, Miloš Vazura Foto: MN Press

Zajednica Superlige i Prve lige Srbije će danas održati Skupštinu, koja će delom biti izborna, o čemu je Telegraf već pisao početkom tekuće sedmice, a na zasedanju će se takođe raspravljati o završnici aktuelnog i planu i formatu takmičenja u narednoj sezoni.

U vezi sa tim klubovi su slali svoje predloge, pa saznajemo da je Partizan protiv proširenja lige, što je u pisanoj formi i poslato čelnicima zaduženim za takmičenje.

Naime, postoji ideja da Superliga Srbije naredne sezone broji čak 20 klubova i ona se poslednjih dana zagovara tako glasno da sve naprosto sluti da je odluka već doneta i da će konsultacije i rasprava biti održani samo radi pro forme.

Zajednica je tim povodom na upit poslala zahtev klubovima da se izjasne, ne bi li se dobila nekakva slika trenutnog razmišljanja, ali sve sluti na to da će najjače takmičenje dobiti još četiri nova člana, što se Partizanu očito ne dopada.

U Humskoj smatraju da bi takmičenje sa tolikim brojem klubova dodatno izgubilo na kvalitetu, jer Srbija prosto nema bazu za tako nešto, te da bi prvo trebalo rešiti neke prioritetnije stvari sa uslovima, infrastrukturom, terenima na kojima se igra, pre nego što se i razmisli o povećanju broja klubova.

Otuda je odgovor iz Humske u vezi sa proširenjem lige negativan, ali je pitanje da će takav kluba imati uticaj ili će biti samo “kap u moru” prilikom donošenja odluke koja se već nazire...

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Murinjo

    14. maj 2020 | 11:39

    Ako ćemo po kvalitetu, naša liga treba da ima max 10 klubova, ako i to nije previše. U sve ostalo se ne razumem, čista politika

  • Belgrade

    14. maj 2020 | 11:23

    Liga nam je i ovako cirkus zamislite sa 20 timova na sta ce to da lici kvalitet takmicenja 0!

  • Ivan

    14. maj 2020 | 11:43

    Liga ne treba da ima 20 iovako je cirkus fudbal treba da se ugasi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA