≫ 

Odlučeno: Superliga će sledeće sezone imati 20 timova!

Zajednica Superligaša odlučila je da liga bude proširena za četiri ekipe

  • 44
marković i jovančić Foto: MN Press

Superliga Srbije u fudbalu imaće naredne sezone 20 klubova odlučeno je danas na Skupštini Zajednice superligaša i Prve lige Srbije, saznaje Telegraf.

Ova opcija pojavila se kao mogućnost već pre nekoliko dana, a svi klubovi dobili su zadatak da se do četvrtka u pisanoj formi odluče za koji su model naredne sezone.

U opciji je bilo da ostane 16 klubova, da se liga proširi na 18 ili na 20 klubova.

Većina je na kraju odlučila da to bude 20 klubova, pa ćemo naredne sezone gledati Superligu koja će imati isti broj timova poput Premijer lige, Primere, Lige 1, Serije A...

Naravno, pitanje je samo koliko će ovo proširenje uticati na kvalitet fudbala, jer i sa 16 ekipa je on bio diskutabilan.

Podsetimo, Partizan se upravo zbog toga protivio odluci da Superliga bude proširena i zastupao je stav da ostane 16 timova.

Crvena zvezda je glasala za 18 ekipa, ali je na kraju ipak najviši rang našeg fudbala proširen na 20 klubova naredne sezone.

Ostaće i pitanje ko će naredne sezone učestovati u Superligi, jer ekipe iz najvišeg ranga neće ispadati ove sezone usled odluka donetih posle pandemije korona virusa, dok je nekim ekipama iz Prve lige Srbije zabranjeno da uđu u najviši rang nakon što je dokazano da su nameštali utakmice.

Zbog toga je FSS odlučio da u Superligu može da uđe onaj ko najviše može da plati, a generalni sekeretar Jovan Šurbatović objasnio je da je to "španski model" po kojem klubovi daju finansijske garancije da mogu da istrpe igranje u najvišem rangu.

Sigurni učesnici naredne sezone:

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Sigurno ne ulazi:

FK Kabel (zbog kazne zbog nameštanja meča protiv Smedereva)

Ko ulazi iz Prve lige Srbije?

Četiri ekipe iz Prve lige Srbije ući će u najviši rang. Zna se već da Kabel ne može da uđe, dok je pod znakom pitanja i učešće Grafičara (Zvezdine filijale), ukoliko ga izbori na tabeli, a trenutno je lider.

Metalac je trenutno u najboljoj poziciji, a dobre šanse imaju i Bačka, Zlatibor i Kolubara. Ali ostaje pitanje zvaničnog dokumenta FSS, gde je navedeno da klubovi moraju novčanom naknadom da istaknu koliko su spremni da plate učešće u Superligi.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mac

    14. maj 2020 | 13:20

    Trebalo je 22 pa da budemo i tu prvi u evropi!

  • seljo

    14. maj 2020 | 16:08

    liga obavezno da se zove zemljoradnicko stocarska

  • zgranut

    14. maj 2020 | 14:56

    Koja smo mi cirkus liga. Nemogu da verujem da samo Partizan glasa protiv a svi ostali za prosirenje! Sve same uvlakace, pocev od drzavnog projekta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA