≫ 

Partizan je pre godinu dana osvojio poslednji trofej i ispratio legendarnog kapitena

Pre tačno godinu dana Partizan je osvojio trofej Kupa i ispratio u penziju svog dugogodišnjeg kapitena Sašu Ilić

  • 0
Bojan Ostojić, Saša Ilić

Foto: Marko Jovanović

Ilić se od svojih navijača u Humskoj oprostio nekoliko dana pre 23. maja utakmicom protiv Proletera, ali su crno-beli pre tačno godinu dana pokušali da "izvade" sezonu.

Na megdan su išli Crvenoj zvezdi u finalu Kupa i kao i 2017, trofej im je doneo jedan defanzivac. Bojan Ostojić je u 14. minutu bio najprisebniji i srušio je nade Zvezde u duplu krunu posle 12 godina.

Filip Stojković je napravio prekršaj za prekid, Danilo Pantić je namestio loptu i centrirao, Milan Borjan je istrčao "u prazno" i Ostojić je pogodio gol.

Saša Ilić, koji je simbolično ušao u igru pred kraj umesto Zorana Tošića, rekao je tada da lepši kraj karijere nije mogao da zamisli.

Godinu kasnije, sezona je još uvek stopirana zbog pandemije korona virusa, koja je sve iznenadila, Zvezda osam godina čeka na pehar Kupa, a Partizan opet u finišu sezone (kada se ona nastavi) juri prednost rivala na tabeli i još jednom više nade polaže u Kup koji su lani, crno-beli osvojili četvrti put zaredom.

Da podsetimo, Ilić je kroz dva mandata u Partizanu proveo ukupno 18 sezona i čak i u poznim igračkim godinama je na mahove pokazivao koliko ima znanja u nogama.

Video: Marjan Marković: Ronaldo je mašina, neverovatno brz i eksplozivan igrač

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA