≫ 

Stvara se novo rivalstvo u Srbiji: Od ove sezone "ratuju" Inđija i Zvezda, Dekija dočekali "na nož"

Mnogo toga dogodilo se između ove dve ekipe tokom aktuelne sezone

  • 27
Milan Pavkov Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde igraju od 17 časova u Inđiji meč četvrtfinala Kupa Srbije, gde imaju najveće ambicije. Crveno-beli su već osigurali titulu i matematički i sada mogu svu pažnju da usmere na Kup mečeve, zbog toga je duel u Inđiji od velike važnosti za tim Dejana Stankovića.

Zvezda nije osvojila duplu krunu od 2007. godine, a upravo je u šampionskom govoru pred Delijama Dejan Stanković najavio da se neće zaustaviti na osvajanju titule i da idu dalje.

Gostovanje Inđiji sigurno neće biti lako, a to sigurno dobro zna i Dejan Stanković. Bio je to njegov prvi kiks u trenerskoj karijeri i prvi put da nije došao do pobede, kada je Zvezda gostovala u ovom gradu krajem februara.

Rezultat je tada bio 1:1, a Zvezda je golom Bena uspela da dođe do boda, nakon što je gubila od 36. minuta. Borili su se igrači Inđije na tom meču kao lavovi, viđena je žestoka borba u kojoj je sve prštalo od duela, pa čak je bilo i gotovo rvačkih zahvata u borbi za loptu.

Tenzije je bilo i van terena, jer je Dejan Stanković dočekan "na nož" od strane uprave domaćina, pa su ga provocirali tokom čitave utakmice. Kada je došlo do izjednačenja, Deki je temperamentno odreagovao gledajući u pravcu "svečane lože" u kojoj su bili čelnici Inđije najavljujuči "sad će još jedan".

Video: Pala prozivka između Dejana Stankovića i uprave Inđije posle gola Zvezde!

Odgovor zašto je Deki dočekan ovako neprijateljski u Inđiji verovatno leži u prvoj utakmici između Zvezde i Inđije ove sezone, kada su gosti na Marakani žestoko oštećeni u nadoknadi vremena. Inđija je takođe na toj utakmici vodili protiv Zvezde i čuvala je prednost do 88. minuta. Onda je Zvezda sa dva penala u 88. i 91. minutu došla do preokreta, a tada je posebno sporan bio prvi penal koji je dosudio arbitar Igor Stojilković, iako je prekršaj bio evidentno izvan kaznanog prostora.

Podigla se velika bura nakon tog meča, Stojilković je kažnjen, iz Inđije su digli glas, dok su čak i u Zvezdi priznali da je arbitar pogrešio i da penal nije postojao.

Video: Pogledajte nepostojeći penal za Zvezdu protiv Inđije

Ipak, očigledno je da odnosi nisu izglađeni i da je kod čelnika Inđije ostao gorak ukus u ustima.

I u najavi ovog meča došlo je do skrivenog "peckanja" Inđije na društvenim mrežama prema crveno-belima.

Oni su podsetili da Zvezda nije osvojila duplu krunu od 2007. godine i da bi ove sezone trebalo da se potrude sa te strane.

Podsetimo, na ovom meču će biti dozvoljeno da utakmicu prati 1.000 ljudi, a naša ekipa će biti na terenu i iz minuta u minut ćemo vas obaveštavati o svemu što se dešava na stadionu.

Video: Evrogol rešio prvi meč Superlige posle korone: Spektakl u uvodnih 10 minuta vojvođanskog okršaja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajka Baregro

    2. jun 2020 | 12:23

    Grobari na respiratorima,komplet svi!

  • alal vera alal vera

    2. jun 2020 | 16:09

    znaci partizan vise i nije neki rival

  • Losmi

    2. jun 2020 | 12:19

    Sto se u basketu nije odigralo jos jedno kolo i da se proglasi sampion posle odigranog regularnog dela bez pleyofaSto se hokej nije prekinuo nego su proglasili zvezdu sampionom Sto se u rukometu kolo pre kraja prekinula sezona,zato sto je zvezda pislednja i ispala bi iz lige EE MOJI CIGANII VRATICE VAM SE OVO KAD TADI posle ovoga smo trifejnije sportsko drustvo od vas tako da laganoo vrati ce vam se za ovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA