Haland ne da Bajernu titulu, Ajntrahtov Japanac neverovatnim trkom ponizio Grujića i odbranu Herte

Miloš Veljković asistent u pobedi Verdera koja život znači

  • 0

Kakvo ludo popodne u Bundesligi. Delovalo je da će Bajern koliko večeras pobedom nad Menhengladbahom proslaviti rekordnu osmu vezanu titulu šampiona Nemačke, ali je to slavlje odloženo za bar još nekoliko dana.

Odložio ga je magični Norvežanin Erling Haland koji je u petom minutu nadoknade postigao majstorski pogodak glavom za trijumf Borusije nad Fortunom u Dizeldorfu od 1:0.

Namučili su se Milioneri da stignu do pobede. Iako su bili bolji tokom cele utakmice, žilava Fortuna se držala do samog finiša, kada je Akanđi idealno centrirao, a hladni Norvežanin koji je ušao u 60. minutu s klupe, na prvom meču po povratku posle povrede nastavio tamo gde je stao - da cepa mreže.

Borusiji je u 65. minutu poništen gol Gerera na intervenciju iz VAR sobe zbog igranja rukom u začetku akcije, ali su uporni gosti ipak stigli do pobede na rkaju i smanjili zaostatak za Bavarcima na četiri boda.

Kiks Fortune iskoristio je Verder iz Bremena koji je kao gost demolirao Paderborn, najgori tim u Bundesligi sa 5:1. Blistali su napadački Zeleni koji se bore da ne ispadnu u Cvajtu posle 40 godina, a srpski reprezentativac Miloš Veljković bio je asistent za treći gol gostiju.

Ubedljiv je bio i Ajntraht u malom "srpskom derbiju" u Berlinu gde je porazio Hertu sa 4:1. Domaćin je vodio na poluvremenu golom Pjonteka, ali je isključenje Bojate u poslednjem minutu prvog dela dalo krila gostima.

Iako je bio napadački najraspoloženiji Filip Kostić nije zabeležio ni gol ni asistenciju, a u redovima gostiju blistao je dvostruki strelac Andre Silva, kao i Japanac Daiči Kamada koji je nestvarnim prodorom posramio odbranu Herte i Marka Grujića pored koga je protutnjao kao brzi voz.

Bundesliga, 31. kolo

Petak

Hofenhajm - Lajpcig 0:2 (0:2)

Subota

Fortuna - Dortmund 0:1 (0:1)

Keln - Union 1:2 (0:1)

Herta - Ajntraht 1:4 (1:0)

Paderborn - Veder 1:5 (0:3)

Volfzburg - Frajburg 2:2 (2:1)

Bajern - Menhengladbah (18.30)

Nedelja

Majnc - Augzburg (15.30)

Šalke - Leverkuzen (18.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA