≫ 

Kako napreduje kupovina mesta za Superligu i Prvu ligu Srbije? Novi Pazar u eliti umesto Grafičara

Sremska Mitrovica izbija u prvi plan kao favorit za plasman među drugoligaše

  • 12
FK Crvena zvezda, FK Grafičar I dogodine među drugoligašima: Igrači Grafičara na meču sa Zvezdom; Foto: MN Press

Otako se fudbal u Srbiji ponovo zaktorljao 30. maja stala je priča oko popunjavanja Superlige i Prve lige Srbije za sledeću sezonu.

Čeinjenica da su oba najviša ranga našeg fudbala proširili broj klubova koji će se takmičiti sledeće sezone na 20 u eliti, odnosno 18 među drugoligašima, uz ranije donetu odluku FSS-a da klubovi mogu da konkurišu novčanim sredstvima za plasman u viši rang, uslovila je da trka među srpskoligašima koji traže povratak na fudbalsku mapu krene.

Dnevni list Sportski žurnal bavi se danas opširno ovom problematikom i donosi informaciju o onome o čemu se poslednjih nedelja sve glasnije govori - da Grafičar neće igrati u Superligi sledeće sezone. Lider drugoligaša i Zvezdina filijala spreman je da ustupi mesto, najverovatnije Novom Pazaru iza koga je finansijski stala tamošnja samouprava.

Veće je pitanje, podvlače kolege iz jedinog sportskog lista u zemlji, ko će od srpskoligaša popuniti mesta u Prvoj ligi Srbije. Prema njihovim navodima, Loznica je već obezbedila "kofer" za povratnu kartu posle dve decenije u nekadašnji drugoligaški rang i na Lagatoru može da se slavi promocija u viši rang.

Isti izvor navodi da su u poslednje vreme porasle  šanse Radničkog iz Sremske Mitrovice i to do nivoa - već izvesnog napretka u Prvu ligu. Navodno, na čuvenoj Promenadi, definisana je ideja o istorijskom pomaku nekada drugog gradskog kluba u savezni rang. Pred Radničkim je veliko spremanje, a najavljena je i još bitnija promena - izgradnja stadiona.

Sremska Mitrovica se, kao i Loznica, našla u paketu rekonstrukcije fudbalskih objekata širom države i u tom sklopu, ocenjeno je od regionalnih moćnika, kupovina mesta biće odlična šansa za razvoj fudbala na lokalnom području.

Otuda je interesovanje iz Sremske Mitrovice, glasnije od somborskog, iako su i čelnici tamošnjeg Radničkog takođe od ranije zainteresovani za Prvu ligu. O trećem kupcu, zasad, nema izvesnijih informacija. Priča stoji na nivou nagađanja. Logika sa tek formiranog tržišta vodi do Leskovca, međutim, u Dubočici, navodno, ne postoji opšti konsenzus za iskorak u viši rang.

Inače, očekuje se da se otvore četiri mesta za kupovinu statusa u Prvoj ligi Srbije.

Video: Gobeljića iznervirao Borjan: Šta, ajde?! Je*u nas kako stignu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    18. jun 2020 | 13:16

    Zato Kokezu zovu Bartomeu. Znaci nisu bitni rezultati na terenu vec koliko imas novca, mada Graficar svakako ne bi smeo da igra u Super ligi kao jos jedna zvezdin filijala pored Vijvodine, kRadnickom, Radnika, Spartaka, Mladosti, Napretka, Macve, Proletera, Cukarickog...

  • Дејан Младеновић

    18. jun 2020 | 16:46

    Срамота овај несретни ФСС тоне све дубље и дубље у блато. Какав црни нови Пазар у пинг понг лиги?? То мора бити Колубара А за другу лигу мора бити ОфкБеоград .

  • Marlon

    18. jun 2020 | 16:38

    Nadam se da će u Superligu za godinu dana ući i Radnički Pirot. Grad koji zaslužuje superligaša, ima dobar stadion, i zaista je mesto gde treba da gostuju najbolji srpski timovi. Osim Pirota, nadam se da će se Superliga ponovo igrati u Kragujevcu, Jagodini, Smederevu, Užicu, a i lepo bi bilo da ima jedan tim iz Braničevskog okruga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA