≫ 

Zvezda počinje misiju "remont": Katai na razgovorima sledeće nedelje, spreman je da sasluša ponudu

Crveno-beli uveliko rade na rekonstrukciji tima koja je neophodna za novi napad na Evropu

  • 10
Aleksandar Katai Foto: Marko Jovanović

Crvena zvezda odmah posle proslave titule kreće u misiju renoviranja tima. Jasno je bilo već posle večitog derbija u polufinalu Kupa da Dejan Stanković nema ekipu koja je spremna da odgovori na ozbiljne izazove u Evropi i da je neophodno pojačavanje redova i "sveža krv" u ekipi.

Pošto ni finansijska situacija nije najbolja u Zvezdi, crveno-beli će biti primorani da se pojačavaju po principu "jeftino, a dobro". Pošto je takve igrače najteže naći, kao pravi poklon ukazao se otkaz Aleksandru Kataiju u Los Anđeles Galaksiju, zbog rasističkog ispada njegove žene, a na Marakani planiraju da to iskoriste.

Katai je u Zvezdi u prvom mandatu bio jedan od najboljih igrača i kako saznajemo, Dejan Stanković i uprava Zvezde ima lepo mišljenje o njemu, te će već početkom sledeće nedelje čelnici crveno-belih sesti sa Kataijem i njegovim zastupnicima, kako bi razgovarali o eventualnom angažmanu.

Za Zvezdu je odlično to što neće morati da izdvaja novac za obeštećenje, a može da dobije igrača vrhunskih kvaliteta. Ipak, za Kataija su, kao što smo pisali, zainteresovani i klubovi sa Dalekog istoka.

Sa Marakane je još tada stigao poziv, na koji će Katai ipak odgovoriti i spreman je da čuje ponudu, nakon čega će razmotriti šta će raditi u daljoj karijeri.

Na njemu je sada da prelomi, da li je posle Amerike spreman da se seli na drugi deo kontinenta, ili bi se radije vratio u Zvezdu, gde ga navijači vole, gde ga žele trener i rukovodstvo kluba i gde takođe može da dobije ozbiljan novac za naše uslove (oko 500.000 evra godišnje, što je za standarde u Beogradu poput milionskog iznosa u nekoj stranoj zemlji gde je život "skuplji".

Da li će se Katai i Zvezda naći na istoj talasnoj dužini, saznaćemo ovih dana.

Video: Ovako će izgledati proslava titule na stadionu Rajko Mitić

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pana

    19. jun 2020 | 16:51

    Ako on dodje,Kanga nece,a bilo bi dobro da obadva dodju,Boaci bi proradio,jer realno nemamo tehnicare za ovaj sistem sto Deki forsira!

  • bruka te nas

    19. jun 2020 | 16:52

    jel to zvezda vraca penzioner..cujem zigic juce dao gol na vasaru pa sto ne bi pojacao ioanko penzionerski tim..ognjenovica muce ledja inace je brzi od pola prve ekipe projekta 100 m trci 3 min i 8 sek...napred zvezdo srpska sramoto

  • Tata

    20. jun 2020 | 00:33

    Zvezda treba Kataia,i obavezno jedan napadac tehnicar. Pankova i Boacija prodat obavezno,dovest dobrog napadaca. Sanogo se vraca,jos promenit Rodica na krilu,ocajan je. To ce biti dovoljno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA