≫ 

Kontroverzni sudija deli pravdu u finalu Kupa: Optuživali ga da je Grobar i da pomaže Zvezdi

Iako ga tokom karijere prate mnoge kontroverze, rangira se kao jedan od najboljih arbitara koje Srbija ima

  • 15
154 derbi, FK Crvena zvezda - FK Partizan, Danilo Grujić Foto: Marko Todorović

Sudija finala Kupa Srbije u fudbalu između Vojvodine i Partizana (sreda 19.00, Arena Sport 1) biće Danilo Grujić, saznaje telegraf! Rođeni Nišlija biće u prilici da deli pravdu u svom rodnom gradu u sredu od 19 časova, kada će biti odigrana poslednja utakmica ove sezone.

Grujić je ove sezone bio "taličan" za obe ekipe. Partizanu delio pravdu na dve prvenstvene utakmice i u obe su crno-beli slavili. Protiv Spartaka na svom terenu sa 4:0, kada je svirao i penal za crno-bele, kao i u gostima protiv Mačve, kada je Partizan slavio sa 2:0.

Interesantno je da Vojvodini nije sudio u prvenstvu ove sezone, ali zato jeste u Kupu i to na tri od četiri utakmice koliko su odigrali do finala. U prvoj rundi protiv Zlatibora u pobedi na gostovanju od 4:1, kada je svirao penal protiv Novosađana, kao i u pobedama Vojvodine u četvrtfinalu protiv Mladosti (nakon boljeg izvođenja penala) i protiv Čukaričkog u polufinalu u pobedi od 1:0 na Banovom brdu.

Grujić je nedavno došao u žižu javnosti nakon derbi meča Prve lige Srbije između Kolubare i Zlatibora, posle kojeg ga je predsednik Kolubare optužio da je došao na meč da sudi po zadatku kako bi sprečio ulazak ekipe iz Lazarevca u elitu.

Grujića tokom sudijske karijere prate određene kontroverze, ali je neosporno da je jedan od najboljih sudija koje Srbija ima i koji sudi i u inostranstvu.

Poznat je po tome da ga ne vole ni navijači Zvezde i Partizana. Zvezdaši su davno "iskopali" njegov profil na Fejsbuku gde je bio član grupe "Grobari Čokot", dok su ga navijači Partizana optuživali da redovno pomaže Crvenoj zvezdi, a poslednja kontroverzna odluka bila je priznavanje gola Ričmondu Boaćiju na 158. večitom derbiju, gde je ostala večita misterija da li je lopta prešla liniju.

Video: Brutalna izjava Lalatovića o Grobarima i vređanju srpskih majki

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • test

    22. jun 2020 | 14:56

    hahahahahahhahaahahha danilo grujic poznatiji kao "grobari cokot"

  • marko

    22. jun 2020 | 15:27

    znaci kup ide preko penala za Partizan ok da znamo cisto.

  • Rola 54

    22. jun 2020 | 15:58

    Odmah zabraniti sva javna okupljanja a samim tim i prisustvo publike na finalu kupa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA